Zoekresultaat 11 - 20 van 46 resultaten

 • Bord of spandoek plaatsen langs openbare weg

  Langs of over de weg mag je zonder toestemming geen spandoek met gevoelens of gedachten ophangen. Ook mag je daar geen aankondigingsbord plaatsen. Je kunt een ontheffing online aanvragen met DigiD, eHerkenning of DigiD namens een bedrijf.

 • Bomen kappen

  Wil je een boom kappen of stevig snoeien? Dan heb je meestal een vergunning nodig.

 • Venten

   

 • Bodemonderzoek

  Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan is een bodemonderzoek soms nodig. Ook wordt steeds vaker een bodemonderzoek gevraagd bij de koop of verkoop van een woning, bedrijfspand of een stuk grond. Een bodemonderzoek is in principe 2 jaar geldig. De kwaliteit van de bodem kan veranderen door activiteiten die in of op de bodem plaatsvinden. Soms hebben strengere landelijke onderzoeksnormen effect op eerder gemeten resultaten. Uit een veldinspectie of een aanvullend onderzoek blijkt of de resultaten van het bodemonderzoek na die 2 jaar nog kloppen. Je mag niet zomaar onderzoek laten doen in de bodem als deze niet van jou is. Je hebt altijd toestemming nodig van de eigenaar. Als de grond van de gemeente is, moet je ons om toestemming vragen. Je kunt ons om advies vragen als je bodemonderzoek wilt of moet doen. Maak hiervoor online een afspraak met ons. Afspraak maken Meer informatie over de omgevingsvergunning vind je bij Omgevingsloket online. Hier kun je ook een check doen of een aanvraag indienen. Ga naar www.omgevingsloket.nl

 • Textiel inzamelen

  Wil je oude kleding en schoenen ophalen voor hergebruik, een goed doel of de handel? Vraag dan eerst toestemming voordat je begint. Dit kun je online aanvragen met DigiD, eHerkenning of DigiD namens een bedrijf of organisatie.

 • Omgevingsvergunning monument

  Je wilt een monument verbouwen, herstellen of aanpassen. Meestal heb je daar een vergunning voor nodig. Dit heet een omgevingsvergunning voor een monument.

 • Alcohol schenken en/of verkopen

  Ben je een ondernemer met een horecabedrijf, kantine of slijterij? Dan moet je in het bezit zijn van een alcoholvergunning. Alleen dan mag je alcoholische dranken schenken of verkopen.

 • Standplaatsvergunning

  Je hebt ook een vergunning nodig voor een kraam of verkoopwagen aan het water of op eigen grond. Wil je bijvoorbeeld een ijskraam, oliebollenkraam of een kraam voor promotie neerzetten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan. Wil je in een kraam gedachten of gevoelens openbaar maken? Dan heb je geen vergunning nodig. Je hebt dit recht vanuit de Grondwet. Wil je als inwoner, bedrijf of instelling (eenmalig) op de weekmarkt in Hattem staan? Neem dan contact op met de stichting Markten Noord-Veluwe. Kijk voor meer informatie op weekmarkt.

 • Evenement organiseren

  Organiseer je een evenement op een voor publiek toegankelijke plaats? Dan heb je mogelijk een evenementenvergunning nodig. Soms is een melding voldoende. Je kunt online een vergunning aanvragen of een melding indienen met DigiD of eHerkenning.

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een VOG is bijvoorbeeld verplicht voor onderwijzers, taxichauffeurs en mensen in de kinderopvang. Ook bij een aanvraag voor bijvoorbeeld een visum of werkvergunning kan deze verklaring nodig zijn.