Zoekresultaten 11 - 20 van 150 resultaten

  • Gokautomaat plaatsen

    Een gokautomaat, zoals een fruitautomaat, is een kansspelautomaat. Als u een kansspelautomaat wilt plaatsen, heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig.

    De gemeente maakt een verschil tussen ‘hoogdrempelige’ en ‘laagdrempelige’ inrichtingen:

    • Hoogdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld cafés, bars en nachtclubs. Deze bedrijven mogen 2 speelautomaten hebben, zowel kansspel- als behendigheidsautomaten.
    • Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld snackbars en kantines. Deze bedrijven mogen 2 behendigheidsautomaten hebben (dus geen kansspelautomaten).

    Daarnaast kan het nodig zijn dat u een exploitatievergunning aanvraagt bij de Kansspelautoriteit.

  • Parkeren bij een autobedrijf

    Als u een autobedrijf heeft, mag u niet zomaar auto's parkeren op of langs de openbare weg. Hier heeft u een ontheffing voor nodig. Auto's plaatsen op uw eigen terrein is wel toegestaan.

  • Meedoen in de maatschappij

    Misschien kunt u door ouderdom, een beperking of ziekte niet meer goed meekomen in de maatschappij. Denk daarbij aan zelfstandig reizen en boodschappen doen. Het kan ook zijn dat u zich eenzaam voelt.

    Vaak kunnen mensen in uw omgeving helpen. Bijvoorbeeld uw partner, inwonende kinderen, andere familieleden, vrienden en buren. Of er zijn voorzieningen in de buurt. Zoals een buurthuis waar u anderen kunt ontmoeten. Of er is een vrijwilliger die u kan helpen. Denk bijvoorbeeld ook aan online boodschappen bestellen of reizen met de regiotaxi.

    Lukt dat niet? Dan kunt u met uw hulpvraag bij de gemeente terecht. Samen onderzoekt u wat mogelijk is. Wat kunt u nog zelf en waar kunnen mensen uit uw omgeving bij helpen?

    Als blijkt dat u extra hulp nodig heeft, dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Bijvoorbeeld een scootmobiel, zodat u weer gemakkelijk ergens naar toe kunt. Of dagbesteding. De gemeente beslist welke voorziening u krijgt. Wel mag u een persoonlijk plan inleveren. Daarin schrijft u welke hulp u nodig heeft.

  • eHerkenning aanvragen

    eHerkenning is een middel voor bedrijven om veilig online te bewijzen wie ze zijn. Met eHerkenning logt u in op websites van onder andere de overheid. Zo kunt u als bedrijf eenvoudig online zaken regelen.

    Met eHerkenning kunt u bij meerdere organisaties inloggen. U hoeft dus minder wachtwoorden te onthouden.

    U kunt met eHerkenning bijvoorbeeld online:

    • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen
    • een jaarrekening inleveren bij de Kamer van Koophandel
    • een melding doen of vergunning aanvragen via het Omgevingsloket

    Ga voor meer informatie naar www.eherkenning.nl.

  • Vergoeding aanvragen na bodemonderzoek

    Als u schade heeft na een bodemonderzoek, kunt u een vergoeding vragen. Het gaat dan om een verplicht bodemonderzoek vanwege het milieu, op verzoek van de gemeente of de provincie.

    De overheid kan het bodemonderzoek zelf hebben ingesteld. Of iemand heeft gevraagd het onderzoek te doen. Bijvoorbeeld een bedrijf dat de grond misschien vervuild had.

  • Horecabedrijf beginnen

    Als u een horecabedrijf begint, heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft een horecabedrijf als u eten of (alcoholische) drank verkoopt om daar direct te gebruiken, of als u slaapplekken verhuurt. Bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar, discotheek of hotel. Ook voor een buurthuis, clubhuis of kantine heeft u een exploitatievergunning nodig.

    De vergunning is onbeperkt geldig totdat het horecabedrijf verandert van naam, rechtsvorm, plaats of eigenaar. Verandert er iets? Meld het binnen 3 dagen bij de gemeente.

    Het kan zijn dat u nog meer vergunningen nodig heeft of meldingen moet doen. Bijvoorbeeld als:

    • u alcohol wilt schenken in uw bedrijf
    • er meer dan 50 personen tegelijk in uw pand kunnen
    • u een terras bij uw horecabedrijf heeft
    • u een gokautomaat wilt plaatsen

  • Kentekenregistratie - ontheffing rijden in de binnenstad

    Om de binnenstad van Oosterhout verkeersluw te houden zijn de toegangswegen tot het centrum voorzien van camera's. Deze camera's controleren automatisch de kentekens van de voertuigen die buiten de venstertijden in het gebied rijden en weten of aan een voertuig een ontheffing is verleend door de gemeente.

    Een ontheffing kan aangevraagd worden door bewoners van het centrum/voetgangersgebied, ondernemers die hier gevestigd zijn of door bedrijven/personen die voor werkzaamheden met hun voertuig het centrumgebied in- en uit moeten rijden.

    Ontheffingen worden alleen nog verstrekt op kenteken.

    LET OP: de ontheffing 'Kentekenregistratie - rijden in de binnenstad' is uitsluitend bedoeld om in en uit het gebied te rijden. Als u vanwege werkzaamheden of iets dergelijks uw voertuig ook moet parkeren in het voetgangersgebied, dan moet u ook nog een ontheffing reglement verkeersregels en verkeersteken (RVV) aanvragen.

  • Saneren van de bodem

    Afhankelijk van de uit voeren activiteiten kunt u te maken krijgen met een bodemverontreiniging. Mogelijk kunt u enkel de activiteiten uitvoeren indien de bodem wordt gesaneerd. Denk hierbij b.v. aan bouwactiviteiten op een bodemgevoelige locatie. Tevens is het mogelijk dat u een bodemsanering wilt uitvoeren op vrijwillige basis om bijvoorbeeld een gerichte kwaliteitsverbetering van de bodem.

    Standaard aanpak voor bodemsanering kan bestaan uit

    • Afdekken, met een duurzaam aaneengesloten verhardingslaag, of met een leeflaag (grond/ baggerspecie) minimaal 1,0 meter dik met een kwaliteit die voldoet aan de functie (landbouw/ natuur, wonen of industrie)
    • Verwijderen van verontreiniging, in overeenstemming met de functie
    • Combinatie.

    Bij het uitvoeren van een activiteit onder algemene regels vindt geen goedkeuring vooraf of achteraf door het bevoegd gezag plaats. Degene die de activiteit uitvoert heeft zelf de verantwoordelijkheid om de sanering uit te voeren volgens het Bal, het omgevingsplan en/of een maatwerkvoorschrift.

    Onder de Omgevingswet zijn regels opgenomen voor het graven in de bodem en het saneren van de bodem. In bepaalde situaties geldt overgangsrecht waardoor de regels uit de Wet bodembescherming van toepassing blijven.

    Het overgangsrecht regelt dat voor bepaalde locaties de Wet bodembescherming (Wbb) van toepassing blijft. Dan gaat het om locaties waarvan de bodemverontreiniging of een voorgenomen sanering bekend is bij de overheid. Het bevoegd gezag Wbb heeft dan meestal eerder al een besluit (beschikking) over deze locaties en verontreinigingen genomen

  • Verkeersbrigadier

    Verkeersbrigadiers (klaar-overs) helpen kinderen met oversteken op hun weg van en naar school. Ze zijn te herkennen aan een stopbord en een oranje jas of hes.

    Verkeersbrigadiers zijn vrijwilligers. Ze worden opgeleid door de politie. De opleiding tot verkeersbrigadier bestaat uit theorie en praktijk. De burgemeester benoemt de verkeersbrigadier en stuurt hun een brief hierover.

  • Omgevingsvergunning voor werkzaamheden

    Voor aanlegwerkzaamheden in een gebied met een speciale waarde heeft u een omgevingsvergunning nodig. Het gaat dan om een gebied met landschappelijke, cultuurhistorische of archeologische waarde.

    Aanlegwerkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

    • een weg aanleggen
    • een sloot graven of dempen;
    • een boom planten
    • grond ophogen