Zoekresultaat 11 - 20 van 62 resultaten

 • Woning kopen of verhuizen? Regel uw zaken online bij ons!

  Er komt veel bij kijken als u een woning koopt, huurt, hier in de gemeente komt wonen en/of gaat verhuizen. U kunt natuurlijk altijd op afspraak bij ons langs komen om uw zaken bij ons re regelen. Maar u kunt ook heel gemakkelijk online zaken met ons regelen. Bijvoorbeeld uw verhuizing, uw ondertrouw of de geboorte van uw kind. Verder hebben we nog wat handige links voor u als u in onze gemeente komt wonen.

 • 1572, Geboorte van Nederland

  Fijn dat u geïnteresseerd bent in 1572, Geboorte van Nederland.

 • Inzagerecht verstrekkingen BRP

  U heeft het recht om uw persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) te bekijken. Wilt u weten aan wie er in het afgelopen jaar gegevens zijn verstrekt? Dan kunt u daarvan een overzicht opvragen bij ons.

 • De nieuwe Wet inburgering 2021

  Vanaf 1 januari 2022 geldt de nieuwe Wet inburgering 2021 voor iedereen die inburgeringsplichtig wordt. Begint u op of na 1 januari 2022 met inburgeren? Dan spelen wij een belangrijke rol in uw begeleiding.  

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Dat kan bij de gemeente waar u of uw partner staan ingeschreven. U kunt hier online een afspraak maken voor uw geregistreerd partnerschap omzetting. U heeft hierbij de DigiD inlogcode en kopieën van ID's van beide partners nodig.

 • Geregistreerd partnerschap

  Wat leuk dat u uw relatie met uw partner officieel wilt laten vastleggen in een geregistreerd partnerschap. Om dat te kunnen doen, meldt u dit uiterlijk twee weken van tevoren bij ons. U kunt hier online een afspraak maken voor uw huwelijks- of partnerschapsceremonie. U heeft hiervoor de DigiD inlogcode en kopieën van ID's van beide partners nodig.

 • Nachtwerkontheffing

  Verricht u werkzaamheden in de openbare ruimte buiten de reguliere werktijden om (tussen 19:00 uur en 07:00 uur en op zon- en feestdagen)? En veroorzaakt uw werk (geluid)hinder? Dan heeft u een nachtwerkontheffing nodig. Een aanvraag levert u minimaal acht weken voor het starten van de werkzaamheden in. U heeft de keuze uit onderstaande aanvraagformulieren:

 • Huurwoningen en huurcommissie

  Wilt u een woning huren in onze gemeente? Dan kunt u bij verschillende instanties terecht. Kunnen huurders en verhuurders het onderling niet eens worden? Over bijvoorbeeld een voorstel tot huurverhoging of de berekening van de servicekosten en dergelijke? Dan kunnen beide partijen een beroep doen op de huurcommissie.

 • Overlijden

  Alles over wat te doen bij overlijden

 • Schadevergoeding bij nalatigheid gemeente

  Heeft u schade opgelopen dat verwijtbaar is aan de gemeente? Dit kan bijvoorbeeld zijn bij schade aan uw eigendom of wanneer u struikelt door een losliggende trottoirtegel en u daardoor uw been breekt. U kunt via onderstaand formulier uw aanvraag tot schadevergoeding indienen. Ook kunt u het verzoek om schadevergoeding schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.