Zoekresultaat 11 - 20 van 104 resultaten

 • Sticker tegen brievenbusreclame

  Vraag een nee/ja of een nee/nee sticker aan voor op uw brievenbus.

 • Aangifte overlijden

  Meestal doet de uitvaartondernemer de aangifte van overlijden bij de gemeente. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. U doet de aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden. Uitvaartondernemers hebben de mogelijkheid om online aangifte van overlijden te doen. U maakt hiervoor gebruik van eHerkenning. Dit is een 'DigiD voor bedrijven' waarmee u veilig kunt inloggen bij overheidsinstanties.

 • Online aanvragen bijzondere bijstand

  U vraagt de bijzondere bijstand digitaal aan. Hiervoor heeft u een DigiD code nodig.

 • Kernagenda Ophemert

  De nieuwe gemeente West Betuwe maakt zich, samen met inwoners, sterk voor prettig wonen, leven en ondernemen in Ophemert en het buitengebied rond Ophemert.

 • Rijbewijs verlengen

  Vraagt u een rijbewijs aan? Maak voordat u naar het gemeentehuis komt een afspraak. U bent dan snel op de afgesproken tijd geholpen. Na ongeveer een week is uw rijbewijs klaar. U maakt een afspraak voor rijbewijs ophalen of voor thuisbezorgen of op een locatie in Nederland.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Het is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen.

 • Evenementenloket

  U vindt op deze pagina alle informatie voor het organiseren van een evenement in onze gemeente. Doorloop onderstaande stappen, lees de relevante informatie voor het evenement en bekijk de belangrijkste bijbehorende documenten.

 • Tweede paspoort

  Reist u veel voor zaken, uw beroep of privé? Ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen. Daarvoor maakt u een afspraak.

 • Onderhoudssubsidie monumenten

  Vanaf 1 januari 2024 kunt u weer subsidie aanvragen voor de instandhouding van gemeentelijke monumenten. Het voor subsidie beschikbare bedrag wordt verdeeld in de volgorde van ontvangst van de aanvragen volgens het systeem “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Hierbij geldt als datum van ontvangst de datum waarop de subsidieaanvraag compleet is. Om de aanvraag goed te kunnen beoordelen zijn duidelijke tekeningen van de bestaande én de nieuwe situatie nodig. Ook foto’s van het gehele monument in de omgeving en van de afzonderlijke onderdelen die u wilt gaan wijzigen zijn van belang.

 • Inkomens- en vermogensgrenzen minimaregelingen

  Heeft u minder inkomsten dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van minimaregelingen. De minimaregelingen van 2023 staan onder die van 2024.