Zoekresultaat 11 - 20 van 54 resultaten

  • Woning splitsen in aparte zelfstandige woningen

    Voor het splitsen van een woning heeft u een omgevingsvergunning nodig en een vergunning in het kader van de huisvestigingsverordening.

  • Uitkeringsfraude melden

    Hebt u het vermoeden dat iemand die een uitkering ontvangt fraude pleegt? U kunt ervoor kiezen om anoniem of met uw gegevens via een formulier een fraudesituatie te melden. U helpt ons door zoveel mogelijk en duidelijke informatie te geven zodat wij een goed onderzoek kunnen starten.

  • Urgentieverklaring woningzoekende

    Heeft u dringend een andere woonruimte nodig? Maar lukt het u niet om een geschikte woning voor uzelf te vinden? Bij een hoge uitzondering kunt u misschien in aanmerking komen voor een urgentieverklaring.

  • Aangifte doen van overlijden

    Als iemand overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente. Meestal doet de uitvaartondernemer dat. Maar u kunt het ook zelf doen.

  • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

    Heeft u een beperking en heeft u geen eigen parkeerplaats? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen bij de gemeente.

  • Hulp bij wonen en gezondheid

    De gemeente vindt het belangrijk dat iedere inwoner zo lang mogelijk in zijn eigen omgeving kan blijven wonen en mee kan doen in de maatschappij. Ondervindt u hier problemen bij? Vraag dan eerst uw familie, vrienden en buren of zij u kunnen ondersteunen. Lukt dit niet? Dan kunt u de gemeente om hulp vragen door een melding te doen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit kunt u doen door een WMO meldformulier in te vullen.

  • Paspoort of identiteitskaart met spoed aanvragen

    Een nieuw reisdocument kunt u na 5 werkdagen ophalen. Duurt dit te lang? Dan kunt u er een met spoed aanvragen. Dit kost meer dan bij een gewone aanvraag. U krijgt uw paspoort dan meestal binnen 2 werkdagen. Is uw reisdocument vermist? Dan is een spoedprocedure niet altijd mogelijk. Informeer hiernaar bij de gemeente.

  • Ingebrekestelling indienen

    Is de gemeente te laat met het nemen van een beslissing op uw aanvraag of bezwaarschrift? Misschien heeft u recht op een dwangsom.

  • Omgevingsplan bekijken

    In een omgevingsplan (vroeger bestemmingsplan) staat waar, wat en met welk doel gebouwd mag worden. Daarnaast staan in het omgevingsplan regels over het gebruik van de openbare ruimte. U kunt het  omgevingsplan bekijken op Regels op de kaart - Omgevingsloket (overheid.nl).

  • Vrijwilligersverzekering

    De groep vrijwilligers groeit nog steeds. Vrijwilligers doen belangrijk werk. En waar gewerkt wordt, kan er wel eens iets mis gaan. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk en mantelzorg. Vanuit een gevoel van zorgplicht naar de groep mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen en door ervoor te zorgen dat ze niet met de financiële gevolgen van schade of letsel blijft zitten, heeft de gemeente Rijswijk de VNG Vrijwilligersverzekering geregeld.