Zoekresultaat 11 - 20 van 31 resultaten

  • Ondersteuningsaanbod ondernemers

    In Noord-Nederland zitten verschillende organisaties die u als ondernemer kunnen ondersteunen bij de vraagstukken die u heeft. Bijvoorbeeld over financieringen, subsidies of export.  Ynbusiness (www.ynbusiness.nl)  Het primaire doel van Ynbusiness is de ondernemer krachtig te ondersteunen bij de groei van het bedrijf. Ynbusiness heeft verschillende experts op verschillende thema's die u daarbij kunnen adviseren.  Innovatiecluster Drachten (www.icdrachten.nl)  Innovatiecluster Drachten bestaat uit een groep samenwerkende hightechbedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland. Zij lopen voorop met technische innovaties in producten en oplossingen wereldwijd. SNN en RVO (www.snn.nl / www.rvo.nl)  Wilt u weten welke subsidieregelingen er landelijk of specifiek voor Noord-Nederland zijn? Kijk dan eens op de websites van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Vereniging Circulair Fryslân (www.circulairfriesland.frl)  Heeft u bedrijf ambities om meer circulair te worden? Dan kan Circulair Friesland u ondersteunen. 

  • Verantwoording subsidie monumenten

    Heeft u een eenmalige subsidie ontvangen voor de restauratie van uw monument, dan moet u hiervoor verantwoording afleggen. Dien uw verantwoording, inclusief de nota('s), binnen 4 maanden na afronding van de werkzaamheden in.  Eenmalige subsidie monumenten verantwoorden

  • Toeslagenaffaire kinderopvang

    De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het toekennen van Kinderopvangtoeslag. Dit wordt ook wel de toeslagenaffaire genoemd. Als u hierdoor getroffen bent, wordt u gecompenseerd door de Belastingdienst. Maar soms is die compensatie niet genoeg. Er kunnen ook problemen op andere vlakken ontstaan. Als u bent getroffen door de toeslagenaffaire, dan komen wij graag in contact met u. Benadeeld door fouten Belastingdienst Wij bieden als gemeente hulp aan mensen die door deze fouten zijn benadeeld. De Belastingdienst heeft de gemeente gemachtigd om contact op te nemen met gedupeerde inwoners. Vanwege de privacywetgeving was dat eerder niet mogelijk. De contactpersonen voor de toeslagenaffaire, Laura Blom en Jantina Agricola, werken bij Carins. Zij luisteren naar uw verhaal en adviseren en ondersteunen als dat nodig is. Zij weten welke regelingen en mogelijkheden er zijn binnen gemeente Smallingerland. Zo hoeft u niet alles zelf uit te zoeken. Ze helpen u bij financiële vragen, maar ook bij vragen over gezondheid, werk, gezin, relaties, opvoeding en wonen. Deze hulp is vrijblijvend. De contactpersonen toeslagenaffaire zijn op werkdagen te bereiken op  088 – 50 65 400. Contact per mail: toeslagen@carins.nl. Kijk voor meer informatie op www.carins.nl. Melding doen bij Belastingdienst Als u zich nog niet heeft gemeld bij de Belastingdienst, bel dan ook met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag: 0800 2 358 358. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Meer informatie Kijk voor meer informatie ook op de speciale pagina van de Belastingdienst.

  • Hoog gras en onkruid melden

    Vindt u dat het gras hoog staat en moet worden gemaaid? Dit hoeft u meestal niet te melden. Wij maaien tegenwoordig niet meer zo vaak als vroeger. De meeste gebieden maaien we 1 of 2 keer per jaar. Alleen specifieke gebieden maaien we vaker, zoals speelveldjes en andere kleine veldjes en parken binnen de bebouwde kom. We doen dit van april tot en met oktober. Ook onkruid tussen tegels hoeft u niet te melden. De gemeente houdt dit zelf in de gaten en grijpt in als het nodig is. Melden bij wijkbeheer Wanneer wel melden Hoog gras in een berm buiten de bebouwde kom dat een gevaarlijke verkeerssituatie veroorzaakt. Neem dan contact met ons op. Wij komen dan langs om te bekijken of maaien nodig is Na uw melding De gemeente verwerkt uw melding zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 2 weken. Als het kan, lossen wij het probleem op. Eventueel nemen wij contact met u op. Ons maaibeleid De gemeente maait tegenwoordig minder om te bezuinigen. Dit valt binnen ons beleid van ‘sober en doelmatig’. Dat houdt in: alleen doen wat echt nodig is en gevaarlijke situaties voorkomen. We maken hierin onderscheid tussen intensief maaien (1 tot 4 keer per maand) en extensief maaien (1 of 2 keer per jaar).  Bekijk de kaart van het groenonderhoud in gemeente Smallingerland.

  • Trouwlocatie Paviljoen de Leyen in Rottevalle

    Met het water als achtergrond is het moderne Paviljoen De Leyen in Rottevalle de derde vaste trouwlocatie van gemeente Smallingerland. Deze modern vormgegeven horecagelegenheid gaat bijna helemaal op in het natuurgebied aan de oevers van het meer De Leyen. Trouwen doet u hier in het unieke landschap van de Fryske Wâlden gecombineerd met een vakantiesfeer in en bij het paviljoen. Contact Paviljoen De Leyen, Bildreed 3, 9221 SJ Rottevalle. Telefoon: 0512-341120 of 06-12247775 Website: www.deleyen.nl

  • Subsidie welzijnsactiviteiten

    De gemeente kan subsidie geven voor eenmalige activiteiten op het gebied van welzijn. Het gaat hier bijvoorbeeld om aanvragen voor activiteiten voor jongeren, ouderen en vrijwilligers. Vraag een eenmalige subsidie minstens 8 weken voor het begin van de activiteiten aan. Deze subsidie is een bijdrage. Het dekt een deel van de kosten. De subsidie is niet bedoeld om alle kosten van de activiteit te vergoeden.  Eenmalige subsidie aanvragen Klik hier voor de voorwaarden.    

  • Aanmelden zorgaanbieders

    Wij zijn begonnen met de voorbereidingen van een nieuwe aanbesteding voor huishoudelijke hulp, dagbesteding, kortdurend verblijf en ambulante hulpverlening. U kunt zich niet meer aanmelden voor de huidige overeenkomst. Als u een aanvullend pakket aanbiedt waar veel vraag naar is en waar nog niet in is voorzien, maken wij daar soms een uitzondering voor. De gemeente beoordeelt dan eerst uw zorgpakket. Stuur een e-mail naar contractmanagers@smallingerland.nl. Daar kunt u ook terecht met vragen. Bekijk de tarieven voor Wmo-dienstverlening.

  • Hondenlosloopgebied

    Honden mogen loslopen in gebieden die u herkent aan markeringspaaltjes: de zogenaamde losloopgebieden. Buiten deze gebieden moeten honden aangelijnd zijn, anders loopt u het risico op een boete. Is er in uw dorp of wijk geen speciaal losloopgebied? Buiten de bebouwde kom mag uw hond loslopen als de situatie dat toelaat. U blijft altijd verantwoordelijk voor het gedrag van uw hond. Speeltuinen zijn verboden terrein voor honden. Losloopgebieden Honden losloopgebieden (uitrenvelden) Gebied Omschrijving Fennepark Pad langs ijsbaan tot aan zwemplek Vrijburgh Vanaf blotenvoeten pad langs Waldwei tot Folgeralaan De Wiken Veld achter Siton garage tussen Knobben, Grootzand, Kleinzand   Veld Merelhof, Langewyk tussen 3 bruggetjes   Veld Noorderdwarsvaart t.o. van den Belt tussen Langewyk en Stelpswyk Kantorenpark Strook langs de A7 vanaf ingang Ureterpvallaat tot fietsbrug De Venen Veld rond de vijver aan de Beugel Noordoost Veld Schuttersveld / Tipelkamp (t.o. VSO Talryk) De Singels Wandelpad langs de A7 van Sportlaan tot aan Karmelklooster De Drait/De Trisken De Dijk aan beide zijden Morra/Himsterhout De Dijk aan beide zijden De Drait Veld Eems / Fivel / Tjonger   Veld Fluessen / Flevo Maartenswouden/Park Suyderwijk Braakliggend terrein parallel aan Zuiderhogeweg De Swetten Meerdere grasveldjes tegenover 4 hoog flats aan Oud Ambacht   Paradyske (nabij speelterreintje) De Folgeren Wandelpad en groenstroken rond vijver Opeinde Veldje naast dorpshuis aan de dr Siebengasingel Houtigehage Terrein rond Blauwe Dobbe De Weeme in de wijk NoordOost De Weeme, Noorderhof, Klokhuislaan en De Veertien Roeden Handig om te weten: Hondenpoep opruimen is verplicht binnen de bebouwde kom, óók in losloopgebieden. Zorg dat u altijd een zakje (of schepje) voor hondenpoep bij u heeft als u uw hond uitlaat. Op veel prullenbakken zit een dispenser voor de gratis, rode opruimzakjes. Zijn de zakjes op of is de bak vol? Neem contact met ons op. Hondenpoep kunt u kwijt in de hondenpoepbakken of andere algemene afvalbakken.

  • Sociaal ombudsvrouw

    Bij de gemeente Smallingerland is Irma van Beek sociaal ombudsvrouw. De sociaal ombudsvrouw is onafhankelijk en onpartijdig en komt op voor de belangen van inwoners als het gaat over zorg en ondersteuning bij wonen, leven en werken. Wat doet de ombudsvrouw De sociaal ombudsvrouw helpt u met het oplossen van problemen in het sociaal domein en alles wat daarmee samenhangt. De ombudsvrouw kijkt ook of er misschien structurele problemen, knelpunten en misstanden binnen de gemeente zijn. Ze brengt twee keer per jaar verslag uit aan de gemeenteraad. Op basis van haar adviezen kan de gemeente daarna acties ondernemen om de inwoners nog beter van dienst te zijn. Vertrouwelijk en gratis U kunt vertrouwelijk en gratis contact met de ombudsvrouw opnemen. Zij luistert naar u en kan voor u bemiddelen op het gebied van bijvoorbeeld de uitvoering van de Wmo, Participatiewet of Jeugdwet. De ombudsvrouw denkt met u mee om, en herstelt indien nodig de relatie met de gemeente. Verder verwijst en ondersteunt ze bij het oplossen van het vraagstuk. U kunt ook bij haar terecht met ervaringen of situaties die juist goed gaan en waar u erg tevreden over bent.  Contact Op werkdagen is de sociaal ombudsvrouw telefonisch bereikbaar op 06 53 80 08 11 en via sociaalombudsvrouw@smallingerland.nl. Als het nodig is komt ze bij u thuis langs om uw verhaal te horen. De sociaal ombudsvrouw geeft ook lezingen of presentaties over het werk als sociaal ombudsvrouw. Bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst van een ouderenorganisatie, dorpsbelangen. 

  • Melding openbare ruimte

    Als u een onveilige of hinderlijke situatie ziet, kunt u dit bij ons melden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan losse stoeptegels, kapotte speeltoestellen en gaten in de weg. Bel politie of brandweer als er direct gevaar dreigt. Melding openbare ruimte Na uw melding De gemeente verwerkt uw melding zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 2 weken. Als het kan, lossen wij het probleem op. Eventueel nemen wij contact met u op. Iets anders melden Kapotte straatlantaarn Hoog gras en onkruid Overhangend groen Dode of loshangende takken in boom Overlast personen en bedrijven Gevonden voorwerpen Illegale vuilstort