Zoekresultaat 11 - 20 van 52 resultaten

  • Basisregistratie Personen (BRP), doorgeven wijzigingen

    Staan uw gegevens niet goed geregistreerd in de Basisregistratie personen (BRP)? Geef dit dan aan ons door.

  • Reizen met kinderen en grenscontroles

    Minderjarige kinderen kunnen bij reizen naar het buitenland te maken krijgen met grenscontroles. Wanneer zij reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moet de douane vast kunnen stellen dat zij ouder en kind zijn. Reist het kind alleen of met andere mensen dan beide ouders (bijvoorbeeld grootouders, familie of kennissen), dan moet duidelijk zijn dat beide ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.

  • Groen- en reststroken

    Een particuliere eigenaar van een aangrenzend perceel kan in een uitzonderlijk geval, als een strook grond omsloten is door diverse eigenaren en er vanuit de openbare weg geen toegang tot de strook is, een groen- of reststrook huren of kopen van de gemeente.

  • Parkeerontheffing

    Woont u in een blauwe zone? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een parkeerontheffing. Hiermee mag u met uw personenauto onbeperkt parkeren binnen de blauwe zone met uitzondering van een aantal parkeergelegenheden Ook voor bedrijven is het mogelijk een (tijdelijke) ontheffing te krijgen, mits hiervoor de noodzaak wordt aangetoond.

  • Straatnaamgeving

    Het college van burgemeester en wethouders geeft nieuwe straten een naam. Zij wordt daarbij geadviseerd door de Werkgroep Straatnaamgeving.

  • Aangifte rechtsfeiten in het buitenland

    Als er rechtsfeiten in het buitenland hebben plaatsgevonden, moet u die laten registreren in de basisregistratie personen (BRP) van uw woongemeente. Denk aan een geboorte, huwelijk, overlijden, echtscheiding, erkenning of adoptie. Deze buitenlandse documenten noemen we ook wel brondocumenten.

  • Onroerendezaakbelasting (OZB)

    Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) verzorgt de aanslagoplegging van de gemeentelijke en waterschapsbelastingen voor de gemeente Gemert-Bakel.

  • Waarmerken kopie of afschrift

    Voor sommige transacties heeft u gewaarmerkte documenten nodig. U kunt hiervoor terecht bij de gemeente. De gemeente geeft met een stempel en een handtekening aan dat een kopie van een document er precies zo uitziet als het origineel.

  • Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling

    Kinderen moeten vanaf hun vijfde tot hun achttiende verjaardag naar school. De ouders zijn verplicht hier op toe te zien. De school en de leerplichtambtenaar controleren dit. Leerplicht geldt voor kinderen van 5 tot en met 16 jaar. Vanaf de eerste dag van de maand nadat een kind 5 jaar wordt tot het einde van het schooljaar waarin het 16 jaar is geworden. Of aan het einde van het twaalfde schooljaar. De basisschoolperiode telt mee voor acht jaar, ook als de leerling hier in werkelijkheid korter over gedaan heeft. De meeste kinderen gaan al naar school als ze 4 jaar zijn. Ze vallen dan nog niet onder de Leerplichtwet. Voor hen gelden wel de regels die de school voert over aanwezigheid en het volgen van het onderwijs. Deze regels gelden ook voor leerlingen die niet meer leerplichtig zijn. Na het laatste schooljaar van de leerplicht begint de kwalificatieplicht. Daar zit geen dag tussen. Met de kwalificatieplicht wordt de leerplicht verlengd tot de dag dat de leerling een startkwalificatie heeft gehaald, of tot de dag dat de leerling 18 jaar wordt. Een startkwalificatie is een havo-, vwo- of mbo niveau 2, 3, of 4- diploma. De kwalificatieplicht verplicht alle jongeren een volledig programma van onderwijs te volgen totdat zij een startkwalificatie hebben behaald.

  • Milieu, dumpen afval

    U kunt vuil of afval storten op de daarvoor aangewezen plaatsen, zoals bij de milieustraat, of het aanbieden aan een erkende inzamelaar. Onder bepaalde voorwaarden kunt u een tijdelijke ontheffing op dit verbod krijgen.