Zoekresultaat 11 - 20 van 40 resultaten

 • Meldpunt problemen verhuurders

  De Wet goed verhuurderschap is gericht op het voorkomen en tegengaan van problemen met verhuurders. Denk hierbij aan discriminatie, intimidatie en te hoge servicekosten. Als huurder of woningzoekende kunt u dit ongewenste gedrag melden.

 • Trouwambtenaar voor één dag

  Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren met ceremonie, dan mag u zelf kiezen door welke trouwambtenaar u dit wilt laten doen. Bij een gratis of sober huwelijk of partnerschapsregistratie kan dit niet.

 • Sportzaal huren

  De gemeente heeft meerdere sportzalen en verhuurt deze aan scholen en soms ook aan sportverenigingen. Maar u kunt deze ook zelf huren voor sport- en onderwijsdoeleinden. Of een kleine basketbalcompetitie beginnen met vrienden en buurtgenoten.

 • Uitkering

  Gemeente Epe werkt voor werk, inkomen en uitkering samen met gemeente Apeldoorn. Met deze samenwerking hebben we nog meer kennis in huis om u te helpen in uw zoektocht naar inkomen uit werk. Het Stadhuis in Apeldoorn is dé plek waar alles over werk en inkomen voor inwoners en ondernemers bij elkaar komt.

 • Eikenprocessierups

  Van half april tot en met juli nestelt de eikenprocessierups zich in eikenbomen. De haartjes van deze rups kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen. We verwijderen de rupsen niet preventief. Wel proberen we ze op een zo natuurlijk mogelijke manier te bestrijden. Als u last hebt van de eikenprocessierups in een gemeentelijke boom, dan kunt u een melding openbare ruimte doen.

 • Starterslening

  De starterslening is een lening bovenop de gewone (hypothecaire) lening om uw eerste woning te kopen. Met de starterslening kunt u het gat dichten tussen de totale koopsom voor de woning en het maximale bedrag dat u kunt lenen. U kunt een starterslening krijgen als u aan de voorwaarden voldoet en er nog gemeentelijk budget over is.

 • Kind erkennen

  U kunt uw kind erkennen als u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap hebt. De vader of duomoeder moet het kind erkennen om juridisch gezien de ouder van het kind te worden. Dit doet u tijdens een afspraak op het gemeentehuis.

 • Sloopmelding gebouw of deel gebouw

  U hebt meestal geen vergunning nodig om uw gebouw of een deel van uw gebouw te slopen. Vaak moet u wel een sloopmelding doen. Pas nadat we uw sloopmelding goedkeuren, kunt u beginnen met de werkzaamheden.

 • Partnerschap omzetten naar huwelijk

  Als u een geregistreerd partnerschap hebt, kunt u dit omzetten in een huwelijk. U neemt hiervoor contact op met de  gemeente voor het maken van een afspraak. U moet beide bij deze afspraak aanwezig zijn. 

 • Advies over duurzaam wonen

  Hebt u een vraag over duurzaam wonen, dan kunt u die hier stellen. Bijvoorbeeld over ventilatie, isolatie of het klaarmaken van uw huis voor een warmtepomp. De gemeente bekijkt of u een energiecoach of energieadviseur nodig hebt. Zij helpen u gratis op weg.