Zoekresultaat 11 - 20 van 115 resultaten

  • Wegsleepregeling

    De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als uw voertuig overlast veroorzaakt, voor een gevaarlijke situatie zorgt of fout geparkeerd staat. Als uw auto is weggesleept, kunt u deze ophalen.

  • Preventiefonds

    Met het Preventiefonds stimuleren we lokale initiatieven gericht op een samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt.

  • Tijdelijke ontheffing van een straf aanvragen

    Als u ernstige overlast veroorzaakt, dan kan de burgemeester u een straf opleggen. De straf kan een gebiedsverbod, uitgaansverbod, samenscholingsverbod of een meldingsplicht zijn. Kunt u zich niet aan uw straf houden en heeft u hier een goede reden voor? U heeft bijvoorbeeld een gebiedsverbod, maar u moet toch in dat gebied zijn. Dan kunt u een tijdelijke ontheffing van uw straf aanvragen bij de burgemeester.

  • Buitenlands huwelijk in Nederland registreren

    Nadat u getrouwd bent in het buitenland, moet u uw huwelijk registreren in Nederland. Niet elk huwelijk is geldig in Nederland. Beide partners moeten bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn op het moment van registreren.

  • Gemeentelijk beperkingenregister inzien

    Op sommige panden of stukken grond heeft de gemeente een publiekrechtelijke beperking opgelegd. Deze beperkingen bepalen wat u met het pand of het stuk grond mag doen. Deze beperkingen vindt u terug in het gemeentelijk beperkingenregister. Voordat u een huis of een stuk grond koopt, is het handig in dit register te kijken. Zo weet u meteen waar u rekening mee moet houden. Moet u kunnen aantonen dat een pand of stuk grond wel of geen beperkingen heeft? Vraag de gemeente om een gewaarmerkt afschrift of uittreksel.

  • Reclame maken met een reclamevoertuig

    Bedrijven mogen reclame maken met een reclamevoertuig. Maar er zijn wel regels voor. Uw bedrijf mag bijvoorbeeld niet zomaar een voertuig met reclame erop langs de weg parkeren. U heeft daarvoor toestemming nodig van de gemeente.

  • Bodemverontreiniging melden

    Bij bouwplannen voor bouwwerken waar mensen langer dan 2 uur per dag verblijven, zoals huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig voor de omgevingsvergunning. Een bodemtoets is een onderzoek naar vervuiling in de grond. Als uit het onderzoek blijkt dat de bodem vervuild is, kan de gemeente eisen dat sanering moet plaatsvinden. Dit betekent dat de vervuilde grond moet worden afgevoerd, een leeflaag wordt aangebracht of dat de verontreiniging wordt afgedekt.

  • Scheidingswijzer

    Afval scheiden is niet altijd even makkelijk. Wat mag in welke container? Bekijk het overzicht hieronder. Meer informatie staat ook in de app Afvalwijzer of op de website van de afvalscheidingswijzer.

  • Venten

    Venten is het verkopen van goederen van huis-aan-huis of op straat, zonder vaste plaats. U heeft een ventvergunning nodig om dit te kunnen doen. Voor het houden van huis-aan-huis acties waarvan de opbrengst ten goede komt aan een vereniging, school o.i.d. (denk aan verkoopacties van paaseitjes, potgrond etc.), heeft u geen vergunning nodig. Wel moet u dit melden bij de gemeente.

  • Parkeervergunning voor werkzaamheden

    Heeft u een bouwbedrijf en moet u werkzaamheden uitvoeren in de binnenstad (buiten het voetgangersgebied) van Assen? Dan kunt u een tijdelijke parkeervergunning aanvragen in het E-loket. U kunt dan onbeperkt parkeren op de straat, voor een speciaal tarief.