Zoekresultaat 11 - 20 van 27 resultaten

  • Plaagdieren

    Plaagdieren zijn dieren die voor overlast kunnen zorgen. Ook kunnen ze een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Op deze pagina leest u wat u moet doen als u overlast ervaart van een van de onderstaande dieren.

  • Begraafplaatsen

    Begraafplaatsen

  • Bedrijf vestigen of veranderen

    Ga naar de website van de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) Vul de vragen in van de Activiteitenbesluit Internet Module Bepaal of u een melding moet doen of een omgevingsvergunning nodig heeft Doe een melding via de Activiteitenbesluit Internet Module, of, Vraag een vergunning aan via Omgevingsloket Online

  • Duurzaamheidslening

    U kunt bij de gemeente Hillegom een lening krijgen om uw huis te verduurzamen. Bijvoorbeeld als u uw dak wilt laten isoleren of zonnepanelen wilt laten plaatsen. Het idee is dat uw energierekening lager wordt en dat u de maandelijkse aflossing en rente terug kunt betalen van het geld dat u overhoudt. Zo kan iedereen investeren in zijn huis. Met de huidige energieprijzen is dat zeker de moeite waard! De huidige rente is 1,7% voor de duurzaamheidslening van de gemeente. Let op: voor mensen met een verzamelinkomen onder € 60.000 bruto is er ook een lening van het Nationaal Warmtefonds tegen 0% rente. Informatie hierover kunt u op deze pagina vinden van het Warmtefonds (scroll een stukje naar beneden).

  • Verloren of gevonden voorwerpen

    Meld een verloren of gevonden voorwerp altijd bij de gemeente. Doe dit online, telefonisch via 14 0252 of persoonlijk bij de gemeente (tijdens openingstijden en zonder afspraak).  Gevonden Als het voorwerp minder waard is dan 450,00 euro dan mag u het thuis bewaren. Als het voorwerp meer waard is dan 450,00 euro, dan bent u verplicht om het af te geven bij de gemeente. Wanneer een gevonden voorwerp niet binnen 1 jaar door de eigenaar wordt opgehaald, dan mag u het voorwerp houden. Bewaar het voorwerp thuis en zorg dat het in dezelfde staat blijft als toen u het vond. Wilt u het voorwerp liever niet thuis bewaren? Lever het dan in bij de gemeente.  Als u een voorwerp heeft aangegeven bij verlorenofgevonden en de eigenaar vindt het voorwerp, dan kan de gemeente uw contactgegevens doorgeven (alleen als u hiervoor toestemming heeft gegeven). Neemt de eigenaar vervolgens géén contact met u op, dan wordt het voorwerp uw eigendom, ná de wettelijke bewaartermijn van 1 jaar.   Verloren Heeft u een identiteitsbewijs verloren, zoals een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument? Bij de aanvraag van uw nieuwe document maken wij een vermissingsdocument voor u op. U hoeft daarvoor niet meer naar de politie.   Uitzonderingen Paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen of vreemdelingendocumenten kunnen niet worden geregistreerd via verlorenofgevonden. Deze moet u inleveren bij de gemeente.  Legitimatiebewijzen die worden ingeleverd mogen wij in verband met risico op identiteitsfraude niet aan de houder teruggegeven. Ook sleutels worden niet geregistreerd. Als u een (bos) sleutel(s) vindt, dan kunt u deze afgeven bij de gemeente. 

  • Loterij organiseren

    Voor het organiseren van een loterij heeft u een loterijvergunning nodig. Voor het organiseren van een bingo moet u een melding doen. Wilt u voor het eerst iets aanvragen? Doe dan eerst de vergunningcheck om te kijken of u een aanvraag moet doen. Weet u al zeker dat u een aanvraag moet indienen? Dan kunt u de knop ‘online regelen’ gebruiken.

  • Speelautomatenvergunning

    Als u een speelautomaat wilt plaatsen in uw horecagelegenheid dan heeft u in sommige gevallen een vergunning van de gemeente nodig. Wilt u voor het eerst iets aanvragen? Doe dan eerst de vergunningcheck om te kijken of u een aanvraag moet doen. Weet u al zeker dat u een aanvraag moet indienen? Dan kunt u de knop ‘online regelen’ gebruiken.

  • Omgevingsvergunning, bouwen

    Omgevingsvergunning is de vervanger van onder andere de bouwvergunning Kijk op de website van Ruimtelijke Plannen om vooraf informatie in te winnen Vraag online aan via Omgevingsloket Na ontvangst van uw vergunningaanvraag geeft de gemeente u ook advies over de brandveiligheid in uw pand/woning. Of kijk op de website van de brandweer.

  • Ja-sticker

    Vanaf 1 juni alleen folders in de bus met ja-sticker Onze gemeente heeft gekozen voor het invoeren van een ja-sticker. Dit is een nieuw systeem (zogenoemd ‘opt-in-systeem’). Dit betekent dat inwoners zelf om ongeadresseerd reclamedrukwerk vragen, wanneer ze dat willen ontvangen. Een huishouden kan dan een ja-sticker plakken op de brievenbus. Zonder ja-sticker op de brievenbus, mag de bezorger geen ongeadresseerd reclamedrukwerk bezorgen. Plakt u geen sticker op uw brievenbus? Dan ontvangt u wel huis-aan-huisbladen, maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk. De Nee/Nee-stickers blijven bestaan voor mensen die geen huis-aan-huis bladen willen ontvangen. Minder afval en verbruik van grondstoffen Onze gemeente kiest voor de ja-sticker. Hiermee willen wij de hoeveelheid weggegooide reclamefolders terugdringen en daarmee ook productie van overtollige folders. Tegelijkertijd willen we reclamemateriaal beschikbaar houden voor wie dat wel wil ontvangen. De keuze in dit systeem biedt deze mogelijkheid. Ja-sticker vanaf half mei Het aanbiedingenplatform Spotta verzorgt verspreiding van de ja-sticker vanaf medio mei 2022 via de huis-aan-huis kranten en aanbiedingenfolders. De ja-stickers zijn vanaf half mei ook verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentekantoor en een aantal centrale winkels. Als u zelf wilt kiezen welke folders u ontvangt, kunt u dit aangeven op de speciale pagina van Spotta (vanaf 5 folders).  Overige stickers Met een NEE/NEE-sticker krijgt u geen reclamefolders en huis-aan-huisbladen meer Met de NEE/JA-sticker krijgt u geen reclamefolders maar wel huis-aan-huisbladen Met de Ja-sticker krijgt u reclamefolders en huis-aan-huisbladen

  • Omgevingsvergunning, principeverzoek

    Om te onderzoeken of uw (bouw)plan haalbaar is Minder kosten dan een volledige omgevingsvergunning Niet zo gedetailleerd als een definitieve aanvraag