Zoekresultaat 11 - 20 van 52 resultaten

 • Trouwen en geregistreerd partnerschap

  Uw trouwdag of partnerschapsregistratie start met het prikken van een datum. U kunt in Hengelo in het stadhuis trouwen, op een aangewezen buitenlocatie op op een zelf gekozen locatie. U moet van uw voorgenomen huwelijk of het geregistreerde partnerschap melding doen bij de gemeente waar u gaat trouwen.

 • Omgevingswet

  Onze leefomgeving is de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen. De Omgevingswet vervangt 26 bestaande wetten. De wet geldt voor alle inwoners, organisaties en bedrijven en gaat over bijvoorbeeld bouwen, verbouwen, milieu, natuur, water en erfgoed.

 • Vakantie of verblijf in het buitenland

  Als u een uitkering van de gemeente heeft, moet u het tijdig melden als u op vakantie gaat. Dat geldt voor vakanties in Nederland en voor vakanties naar het buitenland. Ook als u om andere redenen dan vakantie naar het buitenland gaat, moet u dat van tevoren melden. Doe uw melding uiterlijk 2 weken...

 • Bezwaar maken (uitkering)

  Heeft u een aanvraag ingediend voor een uitkering? Of is uw uitkering gewijzigd? En bent u het niet eens met het besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken.

 • Biobox

  De biobox is een verzamelcontainer waar alle hoogbouwbewoners eenvoudig hun etensresten gescheiden in kunnen leveren. Dit is goed voor het milieu, van deze etensresten wordt namelijk compost gemaakt. Het voordeel is dat hoogbouwbewoners hierdoor ook minder restafval hebben en daardoor minder betalen.

 • Doe-het-zelf-subsidie

  Een goed geïsoleerd huis is fijn en bespaart energie. Handige mensen kunnen veel isolatieklussen zelf uitvoeren. Helaas krijgen doe-het-zelvers vaak geen subsidie. Maar in Hengelo verandert dit nu.

 • Rijbewijs

  Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dan kunt u dat online regelen. Het rijbewijs ligt dan al na 2 werkdagen bij de gemeente voor u klaar. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of wilt u het liever niet online regelen? Maak dan een afspraak om...

 • Zwerfafval

  Afval dat belandt op een plek waar het niet thuishoort, noemen we zwerfafval. Het gaat om afval dat op straat ligt, op stoepen, in bermen of in de natuur. Geen gezicht natuurlijk. Zwerfafval bestaat vooral uit allerlei soorten verpakkingsmateriaal (zoals flesjes, blikjes, snoepwikkels, patatbakjes),...

 • Belasting, betalingsregeling

  Kunt u de gemeentelijke belastingen niet op tijd betalen? Dan kunt u voor een aantal belastingen om een betalingsregeling vragen.

 • Evenementenvergunning

  Wilt u een activiteit organiseren die voor publiek toegankelijk is? Denk bijvoorbeeld aan een sportactiviteit, een straatfeest, een optocht of een muziekvoorstelling of misschien wel iets heel anders. Dan kan het zijn dat u een evenementenvergunning nodig heeft. Lees dus eerst goed de informatie op...