Zoekresultaat 11 - 20 van 59 resultaten

 • Monitoring verkeer en natuur

  Vanaf 1 juli 2024 zijn in de maanden juli en augustus meerdere wegen in Nationaal Park Veluwezoom afgesloten. Daarna gebeurt dit tijdens weekenden en feestdagen. Dit zorgt voor veranderingen in verkeersbewegingen, parkeerdruk en verkeersgeluid in en rond het gebied. Daarom brengen we deze zaken al een tijdje in beeld met metingen en komen er nog meer metingen aan.

 • Bouwtekening inzien

  Bekijken en opvragen van bouwtekeningen, bouwarchiefstukken en vergunningaanvragen.

 • Dorpenroutes

  Er zijn ook themaroutes die de dorpen aan doen. Zo is er een route ‘van kerk naar kerk’, die de mooiste gebouwen prijsgeeft en die je kunt volgen via de fietsknooppunten.

 • Bomen

  Bomen hebben een belangrijke functie in de woon- en leefomgeving van onze inwoners van onze gemeente. Ze vangen veel fijnstof op, zorgen ervoor dat regenwater beter wordt opgevangen bij zware buien en brengen verkoeling op warme zomerse dagen. Daarnaast bieden ze onderdak en voedsel aan kleine dieren en insecten. Kortom: het maakt onze leefomgeving in alle opzichten beter! Als gemeente doen we van alles om de bomenstand gezond te houden. Zo kunnen we nu en in de toekomst genieten van een groene omgeving.

 • Manegeterrein

  Natuurmonumenten maakt een nieuwe parkeerplaats op het terrein van de oude manege Midden-Heuven. Deze parkeerplaats vervangt de kleinere parkeerplaatsen die nu dicht gaan en de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. Het totaal aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. We verwachten dat de nieuwe parkeerplaats in 2026 klaar is.

 • Informatie voor bewindvoerders

  Bent u bewindvoerder van een inwoner van onze gemeente en wilt u uw klant aanmelden voor een schuldregeling? Dan gebruikt u daarvoor het online aanmeldformulier.

 • Ik wil hulp voor mijn situatie

  Heeft u openstaande rekeningen en/of bent u het overzicht kwijt? Heeft u een vraag over het terugbetalen van een toeslag? Of heeft u moeite met het begrijpen van brieven en/of het invullen van formulieren? Dan zijn er verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen. Bekijk welke situatie voor u geldt!

 • Parkeren en parkeervergunning

  U kunt gratis parkeren in de hele gemeente. Voor het centrum van Velp en delen van Dieren geldt wel een blauwe (parkeerschijf)zone. Bewoners en bedrijven in de blauwe zone in Velp kunnen een parkeervergunning aanvragen.

 • Stationsverbinding

  Met dit project willen we bijdragen aan het bezoeken van het natuurgebied met de trein. Dit door onder meer een goede verbinding te maken tussen het station en het bezoekerscentrum via de Heuvenseweg.

 • Standplaatsvergunning

  Standplaatsen en verkoop langs de deur.