Zoekresultaat 11 - 20 van 144 resultaten

  • Jeugdlintje: De jonge helden van Apeldoorn

    Onze jonge helden zijn inwoners van gemeente Apeldoorn, maximaal 20 jaar oud, die iets bijzonders hebben gedaan of zich belangeloos en uitzonderlijk hebben ingezet. Kent u zo'n jonge held? Die kunt u dan aanmelden voor een jeugdlintje.

  • Preventieadvies veilig wonen

    Uw woning en woonomgeving kunnen (bijna) altijd veiliger. En u kunt het inbrekers ongetwijfeld moeilijker maken. Voor advies over een veilige woningomgeving kunt u terecht bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

  • Geslachtswijziging aanvragen

    Wilt u het geslacht dat in uw geboorteakte staat wijzigen? Dan kunt u hiervoor een verzoek doen in de gemeente waar u geboren bent. Hiervoor heeft u wel een deskundigenverklaring nodig. Bij de geslachtswijziging kunt u ook uw voorna(a)m(en) wijzigen.

  • Bezwaar tegen een beslissing

    Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente, bijvoorbeeld over de plek van een laadpaal, het verlenen van een vergunning of het toekennen van een bijstandsuitkering of subsidie? Dan kunt u bezwaar maken.

  • Verblijf of vakantie in het buitenland doorgeven

    Met een bijstandsuitkering mag u per kalenderjaar 4 weken in het buitenland verblijven. Het maakt niet uit of u de dagen gebruikt voor bijvoorbeeld familiebezoek, mantelzorg bij ziekte of een vakantie. Geef in ieder geval 4 weken voor vertrek door wanneer u naar het buitenland gaat en hoe lang u weggaat. U heeft hiervoor toestemming nodig van uw trajectregisseur of Lucrato. Als u niet tijdig meldt kan dit mogelijk leiden tot een tijdelijke verlaging van uw bijstand.

  • Kapotte lantaarnpaal

    Een defecte lantaarnpaal kunt u doorgeven via een storingenkaart. Aan een schadesticker van aannemer Spie op de lantaarnpaal kunt u zien of de schade al gemeld is. We proberen de storing binnen 7 werkdagen te verhelpen.

  • Huurwoning

    Als u een huurwoning zoekt kunt u zich bij Woonkeus Stedendriehoek inschrijven.

  • Beslagvrije voet aanpassen

    Een beslagvrije voet is het deel van uw inkomen dat u nodig heeft om van te leven. Dat is het deel waarmee u de vaste lasten en andere noodzakelijke kosten betaalt. De beslagvrije voet is wettelijk bepaald. U heeft recht op het juiste bedrag per maand. De hoogte van het bedrag hangt af van uw situatie.

  • Ontmoetingsplekken

    Gezellig met anderen een kop koffie drinken of deel nemen aan een activiteit. In de ontmoetingsplekken is van alles te doen. En iedereen is welkom, ook als u een beperking heeft. Op 19 ontmoetingsplekken in Apeldoorn kunt u ook terecht voor persoonlijke informatie en ondersteuning door professionals in de zorg.

  • Opstapregeling wonen

    Zorginstellingen die cliënten willen begeleiden naar zelfstandig wonen kunnen hun cliënten aanmelden voor de Opstapregeling.