Zoekresultaat 11 - 20 van 26 resultaten

 • Hondenoverlast

  Meld hier overlast van honden(poep).

 • Verhuizen naar het buitenland

  Gaat u minimaal 8 maanden van een jaar buiten Nederland wonen? Laat u dan uitschrijven uit de Basisregistratie Personen (BRP).

 • Alcoholwetvergunning

  Een ondernemer moet een vergunning hebben om alcoholische dranken te schenken. U kunt deze vergunning aanvragen bij de gemeente. Per 1 juli 2021 vervangt de nieuwe Alcoholwet de Drank- en Horecawet. Daarmee wijzigt ook de naam van de vergunning. De drank- en horecavergunning heet voortaan alcoholwetvergunning. Voor horecabedrijven, slijterijen en paracommerciƫle instellingen verandert er niet veel. De belangrijkste wijziging is dat de inrichtingseisen grotendeels vervallen. Het Bouwbesluit 2012 wordt leidend, uitgezonderd de oppervlakte-eis van een horecabedrijf of slijterij. Die eisen zijn wel opgenomen in de nieuwe Alcoholwet. Als u een Alcoholwetvergunning aanvraagt, hebt u ook een exploitatievergunning nodig.

 • Verkeer

  Meld hier onveilige verkeerssituaties, zoals verkeerd geparkeerde auto's, te hard rijden, onoverzichtelijke verkeerspunten of fietswrakken.

 • Collecte

  Als u voor een goed doel geld of spullen wilt inzamelen, dan vraagt u een collectevergunning aan bij de gemeente.

 • Meldpunt zorgsignalen en fraude

  Twijfelt u of de juiste kwaliteit van zorg geleverd wordt of denkt u dat er iemand fraudeert? Meld dit bij de gemeente. Dit kan gemakkelijk en snel en als u wilt ook anoniem. Gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray werken samen. Uw zorgsignaal wordt afgehandeld bij gemeente Venlo.

 • Gebruik achternaam veranderen

  Aanpassen van achternaam bij (of na) huwelijk of geregistreerd partnerschap.

 • Klacht indienen

  Het kan zijn dat u ontevreden bent over het handelen van de gemeente. Bijvoorbeeld door gedrag of optreden van een bestuurder of medewerker van de gemeente. U kunt hierover schriftelijk een klacht indienen bij de gemeente Gennep. Ook kunt u contact opnemen met de klachtbegeleider van de gemeente via e-mail gemeente@gennep.nl of per post (postbus 9003, 6590 HD, Gennep). Onder 'Downloads' vindt u de jaarverslagen van klachten van de vorige jaren.

 • Overlijden, aangifte

  Als iemand is overleden, dan regelt meestal de uitvaartorganisatie de aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf de overlijdensaangifte doen. U kunt alleen in het gemeentehuis van Gennep aangifte doen van een persoon die in deze gemeente is overleden.

 • Sociale overlast

  Meld hier overlast van bijvoorbeeld hangjongeren in uw buurt, vuurwerk, drugsgebruik of 'stille' problemen, zoals vermoeden kindermishandeling of dat iemand zichzelf verwaarloost?