Zoekresultaat 11 - 20 van 20 resultaten

 • Melding reclamefolders

  In Gouda ontvangt u alleen reclamefolders als u een ja-ja-sticker op uw brievenbus heeft. Heeft u geen ja-ja-sticker, maar toch reclamefolders ontvangen? Dan kunt u een melding maken.

 • Hulp bij dyslexie

  De school is in de eerste plaats verantwoordelijk om kinderen met lees- en spellingsproblemen te helpen. Soms is de leerachterstand in lezen en/of spellen erg groot. Het kan dan zijn dat uw kind Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) heeft. Het is de taak van de school om deze ernstige lees- en/of spellingsproblemen te herkennen. Als uw kind hierbij ondersteuning nodig heeft,…

 • Woningaanpassing

  Met aanpassingen in uw woning zorgt u ervoor dat u prettig en veilig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Ook als u ouder wordt of een beperking heeft. In sommige gevallen kunt u een vergoeding van de gemeente krijgen voor de aanpassingen aan uw woning. Meld uw zorgvraag over een vergoeding voor de aanpassing aan uw huis via onderstaande…

 • Rotterdampas volwassene met korting

  Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda of de regio. Bekijk alle acties op de website van de Rotterdampas. Inwoners met een laag inkomen kunnen de Rotterdampas met korting kopen. Hoeveel korting u krijgt, ligt aan uw inkomen.

 • Woonwagenstandplaats

  De gemeente Gouda verhuurt een aantal woonwagenstandplaatsen verdeelt over 6 locaties. De woonwagens zelf zijn allemaal in het bezit van de bewoners. Wilt u een standplaats? Schrijf u dan via onderstaande knop in voor het Register woonwagenstandplaats. Wij houden u dan op de hoogte wanneer er een standplaats vrij komt.

 • Nadeelcompensatie

  De gemeente beheert de openbare ruimte. Daarom zijn we vaak verplicht om (onderhouds-)werkzaamheden aan bijvoorbeeld wegen of riolering in Gouda uit te voeren, besluiten te nemen of handelingen uit te voeren.Wanneer er sprake is van schade als gevolg van bijvoorbeeld deze acties, kan de gemeente in sommige gevallen verplicht zijn om een deel te vergoeden. Dit heet nadeelcompensatie.U heeft bijvoorbeeld…

 • Hulp bij het huishouden

  Heeft u moeite met het schoonhouden van uw huis, dan kan hulp bij het huishouden een oplossing zijn. Een oplossing kan zijn dat u zelf een particuliere hulp inschakelt. Of dat u hulp krijgt van familie of kennissen. Lees ook de tips voor hulp bij het huishouden. Als dat geen oplossing biedt, heeft u misschien recht op hulp bij het huishouden…

 • Persoonlijke begeleiding

  Een begeleider kan u ondersteunen bij het uitvoeren van alledaagse taken, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Heeft u langer dan 6 maanden persoonlijke begeleiding nodig, maak dan een melding via onderstaande knoppen.

 • Subsidie wonen boven winkel of horeca

  Wonen boven winkels heeft een positieve invloed op de binnenstad. Leegstaande verdiepingen worden opgeknapt, er komt extra woonruimte. Er is meer sociale controle en mensen op straat voelen zich veiliger. De uitstraling van de stad verbetert. Dit is ook voordelig voor winkels en horeca. Daarom heeft de gemeente de subsidie wonen boven winkel of horeca. 

 • Overige hulp bij vervoer

  Wilt u ondanks uw beperking blijven fietsen of autorijden, dan kunt u uw fiets of auto laten aanpassen. Hiervoor kunt u misschien van de gemeente een vergoeding krijgen. Maak hiervoor een melding via onderstaande knoppen.