Zoekresultaat 11 - 20 van 40 resultaten

  • De binnenstad van Roermond krijgt een 'boost'

    Leegstand van diverse winkelpanden vraagt om een structurele stedenbouwkundige aanpak. Daarnaast is de binnenstad van Roermond door de verdichting door de jaren heen versteend geraakt, met als gevolg dat er een tekort is aan bomen en schaduwrijke plekken. Dit heeft een impact op de thema’s leefbaarheid, verblijfskwaliteit, verduurzaming en hittestress in de stad.  In samenwerking met inwoners, ondernemers en andere belangstellende in Roermond heeft stedenbouwkundig Ziegler-Branderhorst de mogelijkheden van de stad uitgewerkt in een ‘gebiedsprofiel’. In dit gebiedsprofiel zijn 11 kansrijke gebieden gemarkeerd die bij kunnen dragen aan een boost voor de binnenstad. Het doel hierbij is om te komen tot ideeën voor een toekomstbestendige binnenstad in 2030.

  • Wet open overheid (Woo)

    U mag informatie opvragen over het handelen van de gemeente. U maakt dan gebruik van de Wet open overheid. De Wet open overheid (Woo) is de opvolger van de Wet openbaarheid van bestuur. Het verzoek moet betrekking hebben op informatie over de publieke taak van de gemeente.

  • Gemeente aansprakelijk stellen

    Als u schade heeft geleden door onrechtmatig handelen van de gemeente of juist door nalaten van de gemeente, kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

  • Monumenten in Roermond

    De gemeente Roermond heeft vele Rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. Dit zijn onder andere kerken, (voormalig) boerderijen, restanten van de stadsmuur, maar ook woningen. De gemeente kent twee beschermde gezichten, dit zijn gebieden met een bijzonder monumentale waarde; het beschermd stadsgezicht van de binnenstad Roermond inclusief de Voorstad St. Jacob en het beschermd dorpsgezicht van Asselt.

  • Stadstoezicht in de wijk

    De wijk-boa’s zorgen ervoor dat het fijn is om in de wijken te wonen en leven. Dit doen zij samen met onder andere de politie, woningcorporaties, brandweer, wijkcoördinatoren, wijkraden, wijkopzichters, jeugd en jongerenwerk, straatcoaches. Belangrijk in hun werk is de hulp en kennis van de bewoners van de wijken. Die weten het beste wat er speelt in de wijk.

  • Glas inleveren

    Wit en bont glas kunt u op steeds meer meer plekken gescheiden van elkaar aanbieden. U kunt aan de sticker zien welke container voor welk glas bestemd is. Ook hiermee zetten we een stap naar een beter hergebruik. Alleen wit glas kan gerecycled worden tot opnieuw wit glas. Als het wit glas bij bont glas komt, dan missen we de grondstoffen voor wit glas en wordt het verwerkt tot bont glas.

  • Inzien informatie in de basisregistratie personen (BRP)

    In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerlijke staat en nationaliteit.

  • Studietoeslag voor studenten die niet kunnen bijverdienen

    Studenten die structureel niet kunnen bijverdienen door een chronische ziekte, beperking of het verrichten van mantelzorg kunnen vanaf nu studietoeslag aanvragen bij de gemeente. Zij moeten dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Rampen en calamiteiten

    Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. De sirene, NL-Alert of de officiële rampenzender geven u meer informatie. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv en internet.

  • Klacht over de gemeente

    Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Dan willen wij dat graag weten! Uw klacht kan gaan over de wijze waarop de gemeente haar taken uitvoert of hoe u bent behandeld door een medewerker of een bestuurder.