Zoekresultaat 11 - 20 van 44 resultaten

  • Aangifte van overlijden

    Als iemand overleden is, moet dat worden aangegeven bij de gemeente. De aangifte van overlijden doet u in de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal regelt de uitvaartverzorger dit, maar u kunt ook zelf aangifte van overlijden doen. De overlijdensaangifte moet binnen 6 dagen na het overlijden worden gedaan.

    Aangifte doen door uitvaartverzorger:

    • Aangifte door uitvaartverzorger: geef bij voorkeur een overlijden digitaal door. Hiervoor heeft u E-herkenning nodig.

    Aangifte van overlijden doen via E-herkenning

    Zelf aangifte doen

    Doet u zelf aangifte, maak dan een afspraak op het stadhuis via telefoonnummer 140183.

  • Algemene plaatselijke verordening (APV)

    De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gaat over regels rondom openbare orde en veiligheid, verkeerszaken en horecagelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar het toegestaan is om alcohol te drinken. Ook staat in de APV voor welke zaken u een vergunning moet aanvragen. Bijvoorbeeld wanneer u een horecaonderneming wil beginnen of een evenement wil organiseren.

    De APV verschilt per gemeente. De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van gemeente Gorinchem en de politie houden toezicht op de naleving van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). 

    Bekijk de Algemene Plaatselijke Verordening

  • Subsidie verduurzamen maatschappelijk vastgoed

    Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten. Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) (rvo.nl) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

  • Meer onderwerpen

    Vragen over bijzondere kosten, schulden en inburgeren, digitaal klantdossier en vrijwilligerswerk.

  • Vermelding evenement

    Sinds 18 juli 2019 kunt u geen berichten meer laten vermelden op de (matrix)borden in de gemeente. Omdat de borden niet meer functioneren of veel storing geven - de borden zijn aan het einde van de technische levensduur - kunnen wij deze mogelijkheid voorlopig niet meer aanbieden.

    Wilt u uw activiteit onder de aandacht brengen, neem dan eens contact op met Mooi Gorinchem en Samen Gorinchem .

  • Scholen en brede scholen

    Op zoek naar een basisschool of middelbare school in Gorinchem? In de digitale gemeentegids van Gorinchem staan alle scholen in Gorinchem.

  • Procedure bestemmingsplan

     

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp is hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking.

    Heeft u vragen over jeugdhulp voor kinderen tot 18 jaar, bel dan met het jeugdteam Gorinchem, telefoon (088) 892 89 61.

    Spoed

    • Levensbedreigende situatie? Bel 112
    • Spoedeisende hulp voor jeugd nodig, of melden van huiselijk geweld of kindermishandeling ? Bel de Crisisdienst via 0800 – 1471. Zij zijn 24/7 beschikbaar.

    Informatie

    • Informatie en tips vindt u op Opvoeden.nl. Op die website staat ook informatie voor kinderen en jongeren. 

    Vertrouwenspersoon in de jeugdhulp

    Ben je niet tevreden over de hulp die je krijgt van het jeugdteam, de gemeente of een jeugdhulpaanbieder? Neem contact op met Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ).

    Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp, hebben recht op een gratis en onafhankelijke vertrouwenspersoon.  De vertrouwenspersoon informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het jeugdteam.

    Cliëntervaringsonderzoek Jeugd

    Jaarlijks voert gemeente Gorinchem vanuit de Jeugdwet een cliëntervaringsonderzoek uit. Het doel hiervan is te achterhalen hoe jongeren en/of hun ouders/verzorgers de dienstverlening en ontvangen zorg en/of ondersteuning ervaren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door ZorgfocuZ.

  • Gehandicaptenparkeerplaats

    Bent u gehandicapt en kunt u vaak geen parkeerplaats vinden bij uw huis? Als u al een Europese gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Dit doet u telefonisch:

  • Leerlingenvervoer

    Als uw kind niet zelfstandig naar school kan dan kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor leerlingenvervoer (vergoeding vervoerskosten van en naar school).