Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

 • Bewijs van in leven zijn

  Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Staat u in Edam-Volendam ingeschreven? Vraag dit bewijs dan hier via het onderstaande formulier aan. U kunt ook langskomen bij de balie van het Stadskantoor. Maak hiervoor een afspraak.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  U kunt in het Stadskantoor een gevonden voorwerp aangeven en inleveren. Dit kan tijdens openingstijden van 08.30 tot 16.30 uur. Het verlies van een voorwerp kunt u registreren via het registratieformulier.

 • Grond kopen, huren of pachten

  De gemeente is eigenaar van stukken grond in de gemeente. Soms kunt u een stuk grond van de gemeente kopen, huren of pachten. Bijvoorbeeld bouwkavels, landbouwgrond of groenstroken. U kunt hieronder met of zonder DigiD een aanvraagformulier invullen en meteen de administratiekosten van € 10,00 betalen.

 • Trouwen

  Wat leuk dat u gaat trouwen! Trouwen voor de gemeente noemen we het burgerlijk huwelijk. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat uw burgerlijk huwelijk is gesloten. U kunt hier online een afspraak maken voor uw huwelijks- of partnerschapsceremonie. U heeft hierbij de DigiD inlogcode en kopieën van ID's van beide partners nodig.

 • Geboorteaangifte

  Gefeliciteerd met de geboorte van uw kind. Is uw kind geboren in de gemeente Edam-Volendam? Dan kunt u hier digitaal geboorteaangifte doen. Doe dit binnen drie dagen na de geboorte van uw kind in de gemeente waar uw kind is geboren. U kunt ook een afspraak maken om in persoon geboorteaangifte te doen.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Heeft u een geldige verblijfsvergunning, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort persoonlijk bij ons aan de balie aanvragen. Met een vreemdelingenpaspoort kunt u naar alle landen reizen, behalve naar uw land van herkomst. Maak hier een afspraak.

 • Paspoort, ID en Rijbewijs ophalen

  Als u een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs heeft aangevraagd kunt u deze na zes werkdagen weer afhalen. Heeft u 's morgens een spoedaanvraag gedaan? Dan kunt u uw reisdocument of rijbewijs de volgende werkdag afhalen. U haalt uw reisdocument persoonlijk op. Als u een paspoort voor uw kind ophaalt, neemt u uw kind mee. Ook wanneer uw kind nog niet zelf een handtekening kan zetten. U tekent dan voor ontvangst. Maak hier een afspraak.

 • Verhuizen naar Nederland

  Als u in Nederland komt wonen, dan schrijft u zich in bij de gemeente. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland hebt gewoond. Maak hiervoor een afspraak op het Stadskantoor.

 • Bezwaar en beroep

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders. Maar het kan ook de heffingsambtenaar zijn als het om een belastingaanslag gaat. Wilt u bezwaar maken tegen een besluit? Dien dan een bezwaarschrift in. Dit kan digitaal met DigiD of schriftelijk met een brief of met het afdrukformulier.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken, maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. Vraag deze digitaal bij ons aan: