Zoekresultaat 11 - 17 van 17 resultaten

 • Kind erkennen

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn dan moet u het kind, bij voorkeur vóór de geboorte, erkennen.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Wilt u aantonen dat u de Nederlandse nationaliteit bezit? Dan kunt u een bewijs van Nederlanderschap aanvragen.

 • Trouwen

  Heeft u een trouwdatum, tijd en locatie in gedachte, dan kunt u deze hier reserveren met DigiD. De aangifte (voorheen ondertrouw) is zo ook meteen geregeld. Houd uw kopieën legitimatiebewijs, en die van uw getuigen bij de hand. Hierna ontvangt u een bevestigingsbrief en de rekening. Als uw huwelijk in één van onze vaste externe trouwlocaties plaatsvindt, raadpleeg dan vooraf de locatie op beschikbaarheid. Reserveren kan binnen 12 maanden van het huwelijk, is uw huwelijksdatum op een latere datum, neem dan contact op met ons op 140162.

 • Gratis trouwen

  Voor onze inwoners is het mogelijk op maandagochtend om 9.00 uur of 9.15 uur een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap (GP) te laten voltrekken. Door het huwelijk of GP te reserveren met DigiD is de aangifte van het huwelijk (voorheen ondertrouw) ook meteen geregeld. Houd uw kopieën legitimatiebewijs en die van uw 2 getuigen bij de hand. Hierna ontvangt u een bevestigingsbrief. Bij het huwelijk of GP komt u met uw 2 getuigen, meer gasten zijn niet toelaatbaar in de kleine spreekkamer.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U hebt een VOG bijvoorbeeld nodig als u gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Gebruik het aanvraagformulier, vul het volledig in en neem het mee naar uw afspraak in het gemeentehuis.

 • Reststroken gemeentegrond aankopen

  Hebt u als inwoner van de gemeente Drimmelen een reststrook gemeentegrond bij uw woning liggen of in gebruik? Dan kunt u deze, al dan niet geregistreerde reststrook, misschien onder bepaalde voorwaarden kopen. U kunt onderstaand aanvraagformulier downloaden, invullen en mailen naar gemeente@drimmelen.nl. U kunt het formulier ook per post versturen naar: Gemeente Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made

 • Toestemming reisdocument voor kinderen

  Als beide ouders moet u toestemming geven voordat uw kind een reisdocument kan krijgen. Voor een paspoort is dit nodig tot 18 jaar, voor een ID kaart is er toestemming nodig tot 12 jaar. Dit geldt alleen voor ouders die het ouderlijk gezag hebben. Heeft een ouder geen gezag, dan hoeft hij of zij geen toestemming te geven. Heeft iemand anders dan de ouders het gezag, bijvoorbeeld bureau Jeugdzorg? Dan moet deze gezaghouder schriftelijk toestemming geven. Ook moet een bewijs worden ingeleverd waaruit blijkt dat deze persoon/instantie het gezag heeft.