Zoekresultaat 11 - 20 van 26 resultaten

 • Discriminatie melden

  Woont u in de gemeente Horst aan de Maas en bent u ongelijk behandeld? Doe dan een gratis melding bij het Antidiscriminatiepunt. Ook als u twijfelt of het wel discriminatie is. Een onafhankelijke klachtbehandelaar luistert naar uw verhaal, geeft u informatie en advies en kan voor u bemiddelen.

 • Aansprakelijk stellen van de gemeente

  Heeft u schade geleden en denkt u dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is? Vindt u dat de gemeente het ongeluk of de beschadiging had kunnen voorkomen? Dan kunt u een schadeclaim indienen.

 • Overlijden aangeven

  Als iemand is overleden, dan regelt meestal de uitvaartorganisatie de aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf de overlijdensaangifte doen. U kunt alleen in het gemeentehuis van Horst aan de Maas aangifte doen van een persoon die in deze gemeente is overleden.

 • Geheimhouding aanvragen of stopzetten

  U kunt de gemeente vragen uw persoonsgegevens niet aan bepaalde personen of instanties door te geven. Dat kan voor uzelf en voor kinderen tot 16 jaar. U kunt de geheimhouding van uw persoonsgegevens ook weer stopzetten. U regelt dit digitaal met uw DigiD.

 • Inschrijven op briefadres

  Heeft u geen vast woonadres of verblijft u in een instelling? Dan kunt u zich bij de gemeente laten inschrijven op een briefadres. Dit is een postadres waar de overheid iemand zonder woonadres kan bereiken. Een briefadres regelt u persoonlijk bij ons aan de balie. Hiervoor moet u een afspraak maken.

 • Achternaam van uw partner gebruiken of teruggeven

  Gaat u trouwen, een geregistreerd partnerschap sluiten of scheiden? Dan kunt u kiezen welke achternaam de gemeente en andere overheidsorganisaties gebruiken als ze u een brief sturen. Dit kan uw eigen achternaam zijn, die van uw partner of een combinatie. Dit heet naamgebruik. U regelt dit bij de gemeente waar u woont.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u binnen de gemeente Horst aan de Maas? Of verhuist u naar Horst aan de Maas? Dan geeft u uw verhuizing bij ons door.

 • Bewijs van in leven zijn, attestatie de vita

  Als u in Horst aan de Maas staat ingeschreven, kunt u hier een bewijs aanvragen dat u in leven bent. Er zijn 2 soorten. Een verklaring van in leven zijn is Nederlandstalig. Een attestatie de vita is internationaal (meertalig).

 • Bezwaar gemeentelijke belastingen

  Heeft u een vraag over uw belastingaanslag of de WOZ-waarde? Komt u iets tegen dat niet klopt? Of bent u het niet eens? We helpen u graag. Onduidelijkheden en fouten kunnen we vaak telefonisch al snel oplossen.

 • Uittreksel BRP

  Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Horst aan de Maas woont? Dan vraagt u een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan.