Zoekresultaat 11 - 20 van 25 resultaten

  • Vluchtelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit en hebt u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U kunt een afspraak maken om langs te komen voor de aanvraag. Klik op de online afspraakbutton hieronder.

  • Melden van een voorgenomen geregistreerd partnerschap

    Wilt u een geregistreerd partnerschap laten voltrekken? Dan meldt u dat bij de gemeente waar u dit wilt laten doen. Dit heet 'Melden van een voorgenomen geregistreerd partnerschap'. Wij verzoeken u om ruim voor de gewenste voltrekkingsdatum telefonisch contact op te nemen met klant kontakt sintrum Boargersaken en overige, (0519) 29 88 88 optie 4

  • Wat nim ik mei nei it stimburo?

    As jo nei it stimburo geane hawwe jo in stimpas en in indentiteitsbewiis nedich. Mei de stimpas kinne jo stimme yn elk stimlokaal binnen de gemeente.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met de beslissing daarover? Dan kunt u in beroep gaan.

  • Paspoort aanvragen na diefstal of vermissing

    Bent u uw paspoort kwijt of heeft iemand uw paspoort gestolen? Hiervan moet u aangifte doen. Dit kan bij de gemeente. Wij maken voor u een “Verklaring van vermissing” op. Als u direct op reis moet kunt u een noodreisdocument aanvragen. U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak. Na een week kunt u uw paspoort zonder afspraak ophalen. Houdt er wel rekening mee dat er een week tussen moeten zitten.

  • Zakenpaspoort

    Reist u veel? Dan kunt u ook een zakenpaspoort aanvragen. Dit is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. U vraagt een zakenpaspoort persoonlijk aan bij de gemeente.

  • Trouwen en geregistreerd partnerschap

    Om te kunnen trouwen moet u een aantal zaken regelen. Voor zowel trouwen als geregistreerd partnerschap gelden dezelfde regels. Waar in dit artikel gesproken wordt over trouwen kunt u ook geregistreerd partnerschap lezen.

  • Aangifte geboorte

    Als een kind is geboren, doet iemand die bij de geboorte aanwezig is geweest aangifte. Dat moet in de gemeente waar het kind is geboren. Met deze aangifte maakt u de geboorte officieel bij de gemeente bekend. Dit is wettelijk verplicht. U maakt hiervoor een afspraak. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit of bent u duomoeder? Neem dan voor het doen van de geboorteaangifte telefonisch contact met ons op.

  • Identiteitskaart aanvragen of vernieuwen

    U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak. Na een week kunt u uw identiteitskaart zonder afspraak ophalen. Houdt er wel rekening mee dat er een week tussen moeten zitten.

  • Vergoeding ID-bewijs

    Heeft u of uw kind een nieuw Nederlands paspoort of identiteitskaart nodig en heeft u een laag inkomen en te weinig vermogen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding.