Zoekresultaat 11 - 20 van 27 resultaten

 • Klacht over de gemeente indienen

  Als u niet goed bent behandeld door een medewerker van de gemeente, kunt u een klacht indienen bij de gemeente.

 • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen

  Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is voor mensen die in Nederland wonen, maar hier niet vandaan komen. Vraag het paspoort persoonlijk aan in de gemeente waarin u woont.

 • Gemeentegrond gebruiken

  Wilt u iets organiseren op gemeentegrond? Vraag dan de gemeente om toestemming.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Instanties kunnen vragen om een schriftelijk bewijs dat u nog leeft. Er zijn twee soorten: een bewijs van in leven zijn of een attestatie de vita. U vraagt deze documenten aan bij de gemeente waarin u woont of verblijft.

 • Verhuizing doorgeven

  Gaat u verhuizen binnen de gemeente, naar een andere gemeente of naar het buitenland? Vergeet dan niet uw verhuizing door te geven. Dat kan 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing. U kunt de verhuizing digitaal doorgeven, per post of met een afspraak in het gemeentehuis.

  De gemeente geeft de adreswijziging door aan instanties zoals de belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank en pensioenfondsen.

 • Tweede Nederlands paspoort of zakenpaspoort aanvragen

  Reist u vaak naar het buitenland? Dan kunt u een zakenpaspoort of tweede Nederlands paspoort aanvragen. Vraag het reisdocument persoonlijk aan bij de gemeente waarin u woont. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Vraag een paspoort of identiteitskaart aan bij de gemeente waarin u woont. Bij de afspraak moet u zelf aanwezig zijn en neemt u al uw reisdocumenten (ook als ze verlopen zijn) en een pasfoto mee. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument persoonlijk ophalen.

  Let op: Kinderen moeten ook persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van hun reisdocument

 • Automatische incasso, machtigen,wijzigen of machtiging stopzetten

  De gemeentelijke belastingen kunt u op verschillende manieren betalen. U kunt het geld zelf overmaken, maar u kunt ook een automatische incasso instellen. Met een doorlopende machtiging geeft u toestemming om het bedrag in termijnen van uw rekening af te schrijven.

 • Basisregistratie personen (BRP)

  In de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens. U kunt gegevens uit de BRP van iemand anders opvragen. U kunt ook geheimhouding van uw eigen persoonsgegevens aanvragen. Voor beide doet u een verzoek bij de gemeente.

 • Verklaring omtrent het gedrag aanvragen

  Met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) laat u zien dat u zich in het verleden goed gedragen heeft. Werkgevers en andere organisaties kunnen hierom vragen. U vraagt de VOG aan bij Justis of bij de gemeente.