Zoekresultaat 11 - 15 van 15 resultaten

 • Aansprakelijkstelling gemeente

  Als u schade heeft door de gemeente, dan kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen. Dit betekent dat de gemeente verantwoordelijk kan worden gehouden voor schade die is ontstaan door bijvoorbeeld de staat van wegen en paden, als deze niet goed onderhouden en gevaarlijk zijn. Dit kan alleen als de gemeente iets kan worden verweten. Dus als wij ons niet hebben gehouden aan een geschreven of ongeschreven rechtsregel.

 • Bewijs van in leven zijn of Attestatie de vita

  Met een Bewijs van in leven zijn laat u zien dat u nog in leven bent. Deze vraagt u aan als u het document alleen in Nederland nodig heeft. Moet u in het buitenland laten zien dat u nog in leven bent, dan vraagt u een Attestatie de vita aan. Dit is bijvoorbeeld nodig als u recht heeft op pensioen wat betaald wordt door een buitenlandse organisatie.

 • Reageren op omgevingsvergunning of bestemmingsplan

  Bent u het niet eens met een besluit over een reguliere omgevingsvergunning? Dan kunt u hierop reageren door bezwaar te maken. Bij een uitgebreide omgevingsvergunning geeft u eerst uw mening (zienswijze). Dit doet u tijdens de ontwerpfase.

 • Uittreksel BRP of afschrift burgerlijke stand aanvragen

  Een uittreksel of afschrift kunt u digitaal aanvragen. Denk hierbij aan: een uittreksel uit de Basisregistratie Personen BRP, een uittreksel echtscheidings-, geboorte-, huwelijks-, overlijdensregister, geregistreerd partnerschap, bewijs van Nederlanderschap, bewijs van inschrijving Binnen 7 werkdagen ontvangt u het uittreksel of het afschrift thuis.

 • Verhuizen naar Nederland (immigratie)

  Als u verhuist uit het buitenland naar onze gemeente, moet u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 088-321 5000. Buitenlandse documenten moeten eerst gelegaliseerd worden. Dit gebeurt meestal door het ministerie van Buitenlandse Zaken in het land waar het document vandaan komt.