Zoekresultaat 11 - 14 van 14 resultaten
- Groenstroken en restgronden aankopen
Aalsmeer is een stad in het groen, die zich kenmerkt door een sterk ontwikkelde en beschermde groene hoofd- en wijkstructuur. Deze structuur en prachtige parken geven Aalsmeer een unieke identiteit en leefkwaliteit. Toch staat dit bestaande groen onder druk door woningbouw, klimaatadaptatie en energietransitie.
De gemeente wil haar groene uitstraling zoveel mogelijk behouden en de ruimte bieden voor klimaatverbetering. Daarom verkoopt de gemeente geen voetpaden, parkeervakken, trottoirs of andersoortige verhardingen. Ook het kopen van groenstroken en restgronden van het openbaar groen dat grenst aan een huis of tuin is maar zeer beperkt mogelijk.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-05-27
- Bezwaarschrift indienen
Bent u het niet eens met een beslissing van het College van burgemeester en wethouders, de burgemeester of van de gemeenteraad (ook wel ‘bestuursorgaan’ genoemd)? Dan kunt u in veel gevallen bezwaar maken en uitleggen waarom u dat doet. Dan wordt de zaak nog eens bekeken. De procedure is geregeld in de Algemene wet bestuursrecht.
Bezwaar bij belastingaanslag en WOZ-waarde
Niet eens met een belastingaanslag of waardebeschikking over de WOZ, OZB of rioolrecht? Dien geen bezwaar in via deze pagina. Ga voor meer informatie naar bezwaar maken bij een gemeentelijke belasting of waardebeschikking.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-04-17
- Omgevingsoverleg
Bij bouw- of verbouwplannen heeft u vaak voor een of meerdere onderdelen een omgevingsvergunning nodig. Ontdekken welke regels gelden voor uw plan en waar u een vergunning voor nodig heeft kan moeilijk zijn. Een omgevingsoverleg helpt hierbij. U vraagt een omgevingsoverleg online aan.
Wat is een omgevingsoverleg?
Het omgevingsoverleg is een procedure voor het stapsgewijs beoordelen van een plan dat afwijkt van bestaande regelgeving. Er wordt beoordeeld of het plan voldoet aan de belangrijkste regels.Met een omgevingsoverleg komt u te weten:- met welke voorwaarden en regels u rekening moet houden
- of uw plan kans maakt op toestemming om het plan uit te voeren
- of u een vergunning moet aanvragen voor uw plan
Soms is het nodig uw plan nog aan te passen voor u een vergunning kunt aanvragen en/of het plan kunt uitvoeren. Het omgevingsoverleg helpt hierbij.- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-01-02
- Gokautomaat plaatsen
Als u een kansspelautomaat zoals een fruitautomaat wilt plaatsen (waarbij geld gewonnen kan worden), dan moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning.
Voor een behendigheidsautomaat, zoals een enkele flipperkast, is geen vergunning nodig.
De Wet op de kansspelen maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.
- Hoogdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld cafés, bars en nachtclubs. Deze bedrijven mogen twee speelautomaten hebben, zowel kansspel- als behendigheidsautomaten.
- Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld snackbars en kantines. Deze bedrijven mogen twee behendigheidsautomaten hebben (dus geen kansspelautomaten).
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-04-25