Zoekresultaat 11 - 20 van 55 resultaten
- Vraag een vergunning aan
Voor verschillende werkzaamheden heeft u een vergunning nodig. U kunt ook direct een vergunning aanvragen of een vergunningcheck doen via het omgevingsloket.
- Bron: Waterschap Hunze en Aa's (Waterschap)
- 2024-07-12
- Olie in het water? Bel direct 015-260 81 08
Olie en water mengen niet. dat komt omdat olie niet van water houdt. Om te bepalen of je olie in het water ziet, binnen de regio van Delfland, steek je een stokje in het water. Ontstaan er slierten die weer snel samenvloeien dan is het olie. Bel dan direct met het Klantcontact Centrum van Delfland: (015) 2608101
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-08-23
- Verplicht slootonderhoud
Ben je eigenaar van een stuk grond langs een sloot die belangrijk is voor aan- en afvoer van water? Dan kan het zijn dat je deze sloot moet onderhouden. Lees hier wat deze onderhoudsplicht voor jou betekent en of deze op jouw perceel van toepassing is.
- Bron: Waterschap Brabantse Delta (Waterschap)
- 2024-01-31
- Aanvragen vergunning melding activiteit
Heb je plannen in de buurt van water? Bijvoorbeeld het aanleggen van een steiger, het organiseren van een evenement of het onttrekken van grondwater? Dan hoef je hier soms alleen een melding van je activiteit te doen. Maar soms heb je een vergunning nodig. Controleer voordat je met een activiteit begint altijd of je een vergunning nodig hebt of een melding moet maken.
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-05-03
- Water in kruipruimte of kelder
Wateroverlast in je kelder of kruipruimte kan ontstaan door stijgend grondwater.Als grondeigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor de opvang en afvoer van overtollig grondwater. Wat overtollig is en hoe je dit kunt opvangen en afvoeren kun je overleggen met de gemeente. De gemeente zal zo nodig maatregelen nemen om te hoge grondwaterstanden in openbaar terrein te beperken
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-08-23
- Legger
De legger is een verzameling van kaarten, documenten en tekeningen. Er is onder andere in te vinden waar stuwen, sloten, rivieren, dijken en bruggen liggen en wie verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud.
- Bron: Waterschap Brabantse Delta (Waterschap)
- 2024-09-03
- Weging van het waterbelang ruimtelijke plannen
De weging van het waterbelang voor ruimtelijke plannen zorgt ervoor dat er aandacht is voor de kwaliteit en kwantiteit van water. Aa en Maas adviseert je graag.
- Bron: Waterschap Aa en Maas (Waterschap)
- 2024-08-19
- Fiets in het water
Er belandt veel afval, zoals fietsen, op plaatsen waar het niet hoort. Fietsen worden door de gemeentes uit het water gehaald. Tijdens het baggerwerkzaamheden verwijdert Delfland ook de fietsen. Delfland vernietigt uit het water verwijderde fietsen.
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-08-23
- Legger
De Legger Delfland is een juridisch instrument en is gebaseerd op de Waterschapwet, die 1 januari 2024 overgaat naar de Omgevingswet. In de Legger is omschreven waaraan waterstaatswerken moeten voldoen. Waterstaatswerken zijn onder andere: dijken, vaarten, sloten, bergingsgebieden, natte ecologische zones, gemalen en stuwen. Samen met de Omgevingswet en de Waterschapsverordening geeft de Legger aan waar welke regels gelden.
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-05-03
- Waar liggen onze persleidingen, rioolgemalen en zuiveringen?
Onze rioolleidingen liggen onder de grond. Die kan je dus niet zien. Ook onze rioolgemalen zijn niet altijd herkenbaar in ons gebied. Bekijk op de kaarten hieronder waar onze rioolleidingen, rioolgemalen en rioolwaterzuiveringen liggen in ons gebied.
- Bron: Waterschap Rijn en IJssel (Waterschap)
- 2024-11-19