Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

  • Sportzaal huren

    De gemeente heeft meerdere sportzalen en verhuurt deze aan scholen en soms ook aan sportverenigingen. Maar u kunt deze ook zelf huren voor sport- en onderwijsdoeleinden. Of een kleine basketbalcompetitie beginnen met vrienden en buurtgenoten.

  • Gemeente aansprakelijk stellen voor schade

    Hebt u schade geleden of bent u gewond geraakt en u vindt dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen voor materiële of fysieke schade. Denkt u bijvoorbeeld aan schade aan uw auto door een slechte weg. Of schade doordat u bent gevallen over een losse stoeptegel.

  • Exploitatievergunning horecabedrijf

    U hebt een exploitatievergunning horecabedrijf nodig als gasten bij u kunnen eten of drinken of dit kunnen afhalen. Bijvoorbeeld in een café, ijssalon of sportkantine. De regels hiervoor zijn vastgelegd in de Algemene plaatselijke verordening (APV).

  • Melden fouten in overheidsregistraties

    Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) kan helpen als u last hebt van fouten in uw gegevens en u komt er zelf niet meer uit met de verschillende instanties.

  • Sloopmelding gebouw of deel gebouw

    U hebt meestal geen vergunning nodig om uw gebouw of een deel van uw gebouw te slopen. Vaak moet u wel een sloopmelding doen. Pas nadat we uw sloopmelding goedkeuren, kunt u beginnen met de werkzaamheden.

  • Collecteren

    Wilt u geld of spullen inzamelen voor een goed doel, dan vraagt u een collectevergunning aan bij de gemeente. In het collecterooster leest u wanneer er voor welk fonds wordt gecollecteerd.

  • Groen- en reststroken kopen

    Als uw woning grenst aan een groen- of reststrook van de gemeente, kunt u deze grond soms van de gemeente kopen om bijvoorbeeld als tuin te gebruiken. Deze grond heet ook wel snippergroen. Gemeente Epe is een groene gemeente. Daarom zijn we voorzichtig bij de verkoop van groen- en reststroken.

  • Overlast door bouwen

    Denkt u dat een bouw of verbouwing niet volgens de regels gaat? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Bijvoorbeeld als er sprake is van bouwen zonder vergunning of bij het overtreden van bouwtechnische regels. Ook bij langdurig lawaai, trillingen of overlast kunt u contact opnemen met de gemeente.

  • Uitwegvergunning (inrit of uitrit)

    Voor het maken of veranderen van een uitweg hebt u een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket.

  • Gladheid bestrijden

    Als er kans op gladheid is, strooit de gemeente. Eerst de hoofdroutes, daarna andere wegen en fietspaden.