Zoekresultaat 11 - 20 van 47 resultaten

 • Geboorteaangifte

  Als u een kind hebt gekregen, moet u binnen 3 dagen geboorteaangifte doen in de gemeente waar het kind geboren is. U kunt online aangifte doen of een afspraak maken op het gemeentehuis. Voor de online aangifte hebt u een verklaring van de arts of verloskundige nodig.

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  U kunt een afschrift of uittreksel als bewijs van bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden aanvragen. U vraagt het afschrift of uittreksel aan in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Na online aanvragen ontvangt u het afschrift of uittreksel binnen 2 werkdagen per post. Tijdens een afspraak in het gemeentehuis krijgt u het meteen mee.

 • Huisvestingsvergunning

  Als u in een sociale huurwoning gaat wonen, hebt u een huisvestingsvergunning nodig. Een sociale huurwoning is een woning met een huurprijs onder de grens van de huurtoeslag, die u huurt van een woningcorporatie. U hebt ook een huisvestingsvergunning nodig als u een standplaats voor een woonwagen wilt huren. Uw aanvraag wordt binnen 3 weken behandeld.

 • Identiteitskaart

  U vraagt een identiteitskaart aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. De nieuwe ID-kaart kunt u na 5 werkdagen ophalen. U ontvangt een e-mail als de ID-kaart voor u klaarligt. Voor het ophalen van uw identiteitskaart hoeft u geen afspraak te maken.

 • Meldpunt problemen verhuurders

  De Wet goed verhuurderschap is gericht op het voorkomen en tegengaan van problemen met verhuurders. Denk hierbij aan discriminatie, intimidatie en te hoge servicekosten. Als huurder of woningzoekende kunt u dit ongewenste gedrag melden.

 • Trouwambtenaar voor één dag

  Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren met ceremonie, dan mag u zelf kiezen door welke trouwambtenaar u dit wilt laten doen. Bij een gratis of sober huwelijk of partnerschapsregistratie kan dit niet.

 • Handelen in tweedehands spullen

  Koopt u als ondernemer tweedehands spullen in? Dan wilt u erop vertrouwen dat deze spullen niet gestolen zijn. Daarom bent u verplicht om u aan te melden bij de gemeente als handelaar. Dat doet u via het Digitaal Opkopers Loket (DOL). Ook bent u verplicht een opkopersregister bij te houden.

 • Sportzaal huren

  De gemeente heeft meerdere sportzalen en verhuurt deze aan scholen en soms ook aan sportverenigingen. Maar u kunt deze ook zelf huren voor sport- en onderwijsdoeleinden. Of een kleine basketbalcompetitie beginnen met vrienden en buurtgenoten.

 • Uitkering

  Gemeente Epe werkt voor werk, inkomen en uitkering samen met gemeente Apeldoorn. Met deze samenwerking hebben we nog meer kennis in huis om u te helpen in uw zoektocht naar inkomen uit werk. Het Stadhuis in Apeldoorn is dé plek waar alles over werk en inkomen voor inwoners en ondernemers bij elkaar komt.

 • Eikenprocessierups

  Van half april tot en met juli nestelt de eikenprocessierups zich in eikenbomen. De haartjes van deze rups kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen. We verwijderen de rupsen niet preventief. Wel proberen we ze op een zo natuurlijk mogelijke manier te bestrijden. Als u last hebt van de eikenprocessierups in een gemeentelijke boom, dan kunt u een melding openbare ruimte doen.