Zoekresultaat 11 - 20 van 306 resultaten

 • Verzoek maaien

  Binnen Gouda wordt in de groenstroken onderscheid gemaakt tussen bermen en gazon. Als u het idee heeft dat een grasstrook of -veld bij u wordt vergeten met maaien, dan kunt u dit melden via een melding openbaar gebied.

 • Welstandsadvies

  Gaat u (ver-)bouwen en vraagt u daarvoor een omgevingsvergunning aan? Dan kijkt een onafhankelijke adviescommissie naar uw plannen. Dit is de Adviescommissie omgevingskwaliteit. Deze commissie let er op dat gebouwen binnen de omgeving passen. De commissie doet dit onder andere met behulp van het Welstandsbeleid 2020. In deze nota staan afspraken over wat gebouwd mag worden en hoe die gebouwen…

 • Koningsdag

  Op Koningsdag is het feest. Ook in Gouda vieren we de verjaardag van de koning.

 • Melding openbaar gebied

  Schoon, heel en veilig. Dat is ons streven voor het openbaar gebied. Wanneer daar iets mis mee is, dan horen wij dat graag. Dan kunnen wij dat herstellen of verbeteren. U kunt een melding doen via onderstaande knop of via de app Slim melden Gouda. Deze is beschikbaar voor Android en iOS.  Als u vragen heeft, kunt u altijd bellen via…

 • Openbaar vervoer

  U kunt van en naar Gouda en binnen Gouda reizen met het openbaar vervoer. Gouda heeft 2 treinstations en een busstation. Het centraal station van Gouda en het busstation liggen op loopafstand van de binnenstad. Ook de wijk Goverwelle heeft een treinstation. Arriva verzorgt het busvervoer in Gouda. Kijk voor meer informatie op de website van Arriva.

 • Maandoverzicht en jaaropgave uitkering

  Heeft u een uitkering? Dan wordt er elke maand een bedrag naar u overgemaakt. Op deze pagina vindt u meer informatie over het bedrag dat we overmaken. Ook leggen we uit wanneer u een jaaropgave van uw uitkering ontvangt. Uw maandoverzicht en uw jaaropgave kunt u ook via Mijn inkomen inzien.

 • In beroep gaan

  Bent u het niet eens met de beslissing op uw bezwaar(schrift)? Dan kunt u bij de rechtbank in beroep gaan. In de beslissing op uw bezwaar staat of dit kan. 

 • Rioolaansluiting

  De gemeente verzorgt een aansluitpunt voor uw aansluiting op het gemeentelijk rioolstelsel. Als u een nieuwe aansluiting op het riool wilt hebben, vraagt u dit aan bij de gemeente. Dit doet u ook als u een bestaande aansluiting wilt wijzigen. Gebruik hiervoor het onderstaande formulier. Aanvraagformulier (pdf) downloaden

 • Subsidie Gouda op de kaart

  Wilt u een kunstevenement of een muziekfestival organiseren waarmee u Gouda op de kaart zet als levendige en aantrekkelijke stad voor jongeren? En is dit evenement bedoeld om jongeren van 16 tot 30 jaar vrolijk te maken? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie. U kunt zich niet meer aanmelden voor de subsidie.

 • Goudse Veteranendag

  In Gouda wonen zo’n 250 veteranen. Naast de Nederlandse Veteranendag is er sinds 2008 een Goudse Veteranendag om de Goudse veteranen te eren. De gemeente Gouda heeft in het Houtmansplantsoen een Witte Anjerperk aangelegd voor de veteranen.