Zoekresultaat 11 - 20 van 20 resultaten

 • Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden

  Gaat u een huwelijk sluiten? Dan geldt automatisch een beperkte gemeenschap van goederen. Wilt u uw bezittingen of schulden apart houden? Dan kunt u bij de notaris huwelijkse voorwaarden afsluiten.

 • Briefadres aanvragen

  Als u geen vast woonadres in Nederland hebt, kunt u zich tijdelijk inschrijven op het adres van iemand anders of van een instelling. Dit heet een briefadres. Op dit adres ontvangt u dan voortaan uw post. U vraagt dit briefadres aan bij de gemeente.

 • Drank- en horecavergunning

  U mag alcohol verkopen in een slijterij of horecazaak, zoals een café of restaurant. U hebt dan wel een drank- en horecavergunning nodig. U vraagt de drank- en horecavergunning aan bij de gemeente.

 • Exploitatievergunning horecabedrijf

  U hebt een exploitatievergunning nodig als u een horecabedrijf wilt starten of overnemen. Ook als u uw horecabedrijf wilt uitbreiden of veranderen. Dit geldt voor elk horecabedrijf, ook als u geen alcohol aanbiedt.

 • Gokautomaat plaatsen

  Wilt u een gokautomaat of kansspelautomaat in uw bedrijf neerzetten? Dan hebt u een aanwezigheidsvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen

  Wilt u Nederlander worden? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente. Dat kan op twee manieren: via een optieverklaring of via een verzoek tot naturalisatie. De optieverklaring is de eenvoudigste en snelste manier.

 • Rijbewijs C en D

  Als u voor de eerste keer een rijbewijs voor de vrachtauto of bus wilt aanvragen met één of meer van de categorieën C en D, dan heeft u het volgende nodig: Een gezondheidsverklaring voor het CBR en verklaring van geschiktheid voor de gemeente.

 • Wet Bibob

  Bibob staat voor Bevordering van Integriteits Beoordelingen door het Openbaar Bestuur. Deze wet geeft gemeenten de mogelijkheid om onderzoek te doen of er crimineel geld wordt gestoken in het horecabedrijf.

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Uw echtscheiding of de ontbinding van uw geregistreerd partnerschap moet ingeschreven zijn bij de gemeente. In het algemeen regelt uw advocaat de inschrijving bij de gemeente.

 • Levenloos geboren kind registreren

  Wanneer een kind levenloos wordt geboren, is dit een groot emotioneel gemis. Als u wilt, kunt u uw kindje laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is niet verplicht. U doet uw verzoek tot registratie bij de gemeente waar u woont.