Zoekresultaten 11 - 20 van 25 resultaten

  • Huren van jachtrecht

    De gemeente kan als eigenaar van grond en daarmee als jachthouder, het jachtrecht verhuren aan derden. Dit gebeurt voor een periode van zes jaar. U kunt een verzoek indienen voor het huren van het jachtrecht voor een bepaald perceel en de gemeente beoordeelt of dit kan. Is dit akkoord, dan sluit de gemeente een huurovereenkomst met u.

  • Aanvraag ontheffing verkeersbesluit

    Voor een groot aantal verkeerstekens op de openbare weg heeft de gemeente een verkeersbesluit genomen. Het betreft hier over het algemeen een gebod of verbod. Het kan zijn dat u (tijdelijk) een ontheffing nodig heeft voor dit gebod of verbod. 

  • Milieumelding doen

    Bedrijven die schade kunnen veroorzaken aan het milieu, moeten voor sommige activiteiten een milieumelding doen. Dit zijn bijvoorbeeld cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels. Soms heeft u daarvoor ook een omgevingsvergunning beperkte milieutoets nodig. Bedrijven die het milieu op grote schaal belasten, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig.

  • Precariobelasting

    Precario is de belasting die u betaalt voor gebruik van gemeentegrond. U moet deze belasting betalen als u een terras, container, uithangbord of bouwsteiger op grond van de gemeente heeft staan. Bijvoorbeeld op de stoep. Wilt u iets op gemeentegrond doen? Meld het bij de gemeente. U krijgt dan ook te horen of u misschien een omgevingsvergunning nodig heeft.

  • Aanvraag, intrekken of wijzigen huisnummers

    Een nummeraanduiding vormt samen met de woonplaats en de openbare ruimte (straatnaam) het officiële adres. Deze gegevens worden geregistreerd in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Voor een pand dat nog geen huisnummer heeft of voor een pand waarvoor een extra huisnummer nodig is, kan een huisnummer worden aangevraagd. Deze aanvraag moet u ook doen als een huisnummer wordt gewijzigd of ingetrokken.  

  • Verzoek tot beoordelen verjaren grondgebruik

    Wanneer een burger te goeder trouw bezitter is van een stuk grond dan geldt een verjaringstermijn van 10 jaar en indien hij niet te goeder trouw is, bedraagt die termijn 20 jaar. Als u een beroep doet op verjaring, dan beoordeelt de gemeente of dit inderdaad het geval is. Daarvoor moet u bewijsmateriaal aanleveren (denk aan oude foto's, luchtfoto's, verklaringen, kadastrale tekeningen etc.). Als de gemeente instemt met de verjaring, dan bent u eigenaar van de strook grond. Dan kunt u de verjaring inschrijven in de openbare registers van het Kadaster. Als de gemeente niet instemt met de verjaring, dan gaat de gemeente met u in gesprek over de mogelijkheden.

  • Standplaatsvergunning aanvragen

    Onder een standplaats wordt verstaan: het vanaf een vaste plaats op een openbare en in de openlucht gelegen plaats te koop aanbieden, verkopen of afleveren van goederen dan wel diensten, gebruikmakend van fysieke middelen zoals een kraam, wagen of tafel. Hieronder vallen niet de standplaatsen die tijdens een (jaar-)markt, kermis of evenement worden ingenomen.  Een standplaats kan ingenomen worden op gemeentegrond of op eigen grond. Voor beide aanvragen heeft u toestemming van de gemeente nodig. Als u op privégrond een standplaats inneemt heeft u ook toestemming nodig van de eigenaar van de grond.  

  • Buurtbemiddeling

    Wat is Buurtbemiddeling?Iedereen kan wel eens last hebben van zijn buren. Dit is pas een probleem als 'last' verandert in 'overlast'. Als het de bewoners zelf niet lukt om tot een goed gesprek en oplossing te komen, kan Buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Buurtbemiddelaars zijn onpartijdige en getrainde vrijwilligers die buurtbewoners helpen om gezamenlijk een oplossing te zoeken en om afspraken te maken die voor beide partijen goed werken. Of dat nu gaat over geluids- of stankoverlast, overhangende takken of pesterijen. Met Buurtbemiddeling willen de vier samenwerkende partijen, de wooncorporaties Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, de politie en de gemeente Hulst, de leefbaarheid in de buurt verbeteren.

  • Beroepschrift indienen

    U kunt tegen veel besluiten van de gemeente een bezwaarschrift indienen. De gemeente beslist over uw bezwaar. Als u het niet eens bent met die beslissing, kunt u in beroep gaan. In de beslissing die u van de gemeente ontvangt staat waar u in beroep kunt gaan. Dit is meestal de rechtbank. Vaak krijgt u een uitnodiging voor een rechtszitting. Tijdens de rechtszitting kunt u mondeling toelichten waarom u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar. U mag dit ook door uw advocaat of gemachtigde laten doen.

  • Vuur stoken (stookontheffing)

    U mag geen vuur stoken in de openlucht. Dit is om planten en wilde dieren te beschermen. U mag meestal wel rookwaren en kaarsen gebruiken, tenzij de gemeente een rookverbod heeft ingesteld. Vuur voor bakken en braden is alleen toegestaan als dit niet gevaarlijk is voor de omgeving. Wilt u toch vuur stoken in de openlucht? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente. Er gelden regels voor het stoken van vuur in de open lucht, zo mag er bijvoorbeeld geen verbranding plaatsvinden binnen de bebouwde kom als bedoeld in de Wegenverkeerswet. Alle regels kunt u lezen in de Voorwaarden stookontheffing.