Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaat 11 - 20 van 70 resultaten
- Begraven of cremeren
U kunt een overledene laten begraven of cremeren. Hiervoor heeft u toestemming nodig van de gemeente.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2024-01-08
- Monument of beschermd dorps- of stadsgezicht
Wilt u iets veranderen aan een monument? Of woont u in een beschermd stads- of dorpsgezicht? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2024-01-04
- Inburgeren
Komt u als vreemdeling in Nederland wonen? Dan moet u de Nederlandse taal leren spreken, lezen en schrijven. Ook bent u op de hoogte van hoe wij in Nederland leven. Dit heet inburgeren. Bent u al aan het inburgeren? Dan kunt u bij de gemeente terecht voor vragen en informatie. Hiervoor maakt u een afspraak.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2021-11-03
- Ondernemersplein
Wat moet u allemaal doen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Welke wetten wijzigen er binnenkort? Op ondernemersplein.kvk.nl krijgt u van de overheid antwoord op al uw ondernemersvragen.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2021-11-03
- Wanneer omgevingsvergunning nodig?
U mag niet zomaar iets veranderen aan uw omgeving. In veel gevallen moet u eerst toestemming vragen van de gemeente of moet u melden wat u gaat doen.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2023-12-20
- Huisbezoek reisdocument
Bent u ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been en niet in staat om zelf naar het gemeentehuis te komen?
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2023-10-02
- Legeskosten behandelen vergunningaanvraag
Een aanvraag indienen kost geld. Wanneer u een aanvraag indient voor een omgevingsvergunning, dan brengt de gemeente u de kosten van het behandelen van de aanvraag in rekening. Dat doet de gemeente in de vorm van leges. Dat is een soort belasting die de gemeente vraagt voor een dienst die ze doet. Hieronder vindt u belangrijke informatie met betrekking tot de legeskosten. Leges in de gemeentelijke legesverordening De gemeenteraad stelt de tarieven vast. Dat gebeurt in de gemeentelijke legesverordening. De tarieven geven een eerlijke weerspiegeling van de kosten die de gemeente maakt voor de afhandeling van uw aanvraag. Daarbij wordt gekeken naar alle diensten in de verordening waarvoor de tarieven gelden. De tarieven voor een aanvraag om omgevingsvergunning worden bepaald op basis van verschillende factoren. Zoals de soort aanvraag, de soort activiteiten waarvoor u vergunning vraagt en het aantal activiteiten. Soms is ook de hoogte van de bouwkosten bepalend voor de hoogte van de leges. Voor het behandelen van meldingen en informatieplichten brengt de gemeente geen legeskosten in rekening. In de verordening staat ook in welke gevallen er een gedeeltelijke teruggave van de leges kan worden gevraagd. Tarieven: De legesverordening wordt elk jaar aangepast. Voor de actuele tarieven verwijzen wij u naar de officiële legesverordening van de gemeente. Die vindt u hier https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR711990/1 Houd er rekening mee dat de tarieven kunnen verschillen op basis van het type vergunning en de complexiteit van uw aanvraag, en de bouwkosten van uw project. Betaling Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u een factuur voor de verschuldigde legeskosten. Betaling kan plaatsvinden via de aangegeven betaalmethoden op de factuur. Er kan bezwaar worden gemaakt tegen (de hoogte) van de opgelegde leges. Meer informatie over leges Heeft u vragen over de legeskosten? Neem dan gerust contact op met het Klantenkontaktsintrum (KKS) van de gemeente. Zij kunnen in eerste instantie uw vragen beantwoorden of u anders doorverbinden met de afdeling Belêstingen.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2024-01-04
- Voor het organiseren van activiteiten
Wilt u een evenement of activiteit organiseren? Soms kunt u hiervoor een bijdrage van de gemeente (subsidie) krijgen. Gaat het om een eenmalige activiteit? Dan vraagt u een projectsubsidie aan. Voor activiteiten voor ouderen, jeugd, mensen met een beperking of die gericht zijn op sport, amateurkunst en volkscultuur/immaterieel erfgoed is een driejarige stimuleringssubsidie mogelijk.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2021-11-03
- Sportaccommodaties en velden huren
De gemeente heeft meerdere accommodaties (ruimtes of terreinen) voor sport. Bijvoorbeeld een sporthal, sportzalen en -terreinen. De gemeente verhuurt deze aan sportverenigingen. U kunt ook voor een bepaalde activiteit een accommodatie huren. Bijvoorbeeld voor bedrijfssportwedstrijden of toernooien.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2021-11-03
- Compostvaten
Met compostvaten kunt u groente-, fruit- en tuinafval (gft) zelf composteren. Zelf composteren is goed voor het milieu als u het op de juiste manier doet. U bespaart energie omdat dit afval niet hoeft te worden vervoerd en bewerkt. Gebruikt u de compost in uw tuin? Dan verbetert dit de kwaliteit van de bodem.
- Bron: Noardeast-Fryslân (Gemeente)
- 2023-10-30