Zoekresultaat 11 - 20 van 75 resultaten

 • Bijzondere bijstand

  Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand.

 • Regiotaxi

  Soms lukt het iemand niet om binnen de Noordoostpolder te reizen, ondanks het openbaar vervoer en/of de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor een pas voor de regiotaxi kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente.

 • Kavels en groenstroken

  In de gemeente Noordoostpolder zijn verschillende nieuwbouwkavels te koop. Hierop kunt u zelf een huis (laten) bouwen. Ook een groenstrook die grenst aan uw woning, tuin of land kunt u soms kopen of huren.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart (ID-kaart) vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Na 6 werkdagen kunt u uw ID-kaart afhalen. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een ID-kaart voor jongeren tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

 • Aangifte van overlijden

  Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden gemeld bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit. Maar u kunt dit ook zelf doen. Voor de aangifte heeft u de verklaring van overlijden nodig. Deze krijgt u van de arts die het overlijden heeft vastgesteld.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet dicht bij uw huis parkeren? Als u al een gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

 • Gemeentebelastingen betalen

  U kunt uw aanslag onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing via automatische incasso in maximaal tien gelijke maandelijkse termijnen betalen. Betaalt u op een andere wijze, doe dit dan binnen 2 maanden.

 • Milieumelding of -vergunning

  In de Omgevingswet staan de regels voor milieuvergunningen. In het Omgevingsloket vindt u veel informatie.

 • Bouwen en verbouwen

  Wilt u bouwen, verbouwen, aanbouwen of slopen? Het kan zijn dat u hiervoor een omgevingsvergunning nodig heeft. Dit kunt u opzoeken in de vergunningcheck. De vergunningcheck en -aanvraag doet u bij het Omgevingsloket van de Rijksoverheid.

 • Studietoeslag

  De studietoeslag is een inkomensondersteunende maatregel voor studenten en leerlingen, die door een structurele medische beperking niet kunnen bijverdienen naast de studie. Het is dan moeilijk om een bijbaan te hebben naast de studie of opleiding. Ook is de drempel om te lenen een stuk hoger dan voor studenten en leerlingen zonder arbeidshandicap, omdat de kans op een baan kleiner is. De studietoeslag is een extra steun in de rug en is niet bestemd voor bepaalde kosten. De studietoeslag is vrij besteedbaar.