Zoekresultaat 11 - 20 van 119 resultaten

 • Geregistreerd partnerschap in huwelijk omzetten

  Heeft u een geregistreerd partnerschap en wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dat kunt u in elke gemeente regelen. In Oost Gelre kunt u uw omzetting digitaal plannen. U kiest zelf de locatie, de trouwambtenaar van uw voorkeur en de gewenste datum. U betaalt met IDEAL (indien van toepassing).

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Het bewijs van Nederlanderschap is het schriftelijke bewijs van de gemeente dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit.

 • Bouwkavels

  Bouwkavels voor particuliere woningbouw zijn percelen grond voor de bouw van een woning. Iedereen kan van de gemeente Oost Gelre bouwrijpe grond kopen om daarop voor zichzelf een woning te bouwen. Wilt u weten of er nog beschikbare kavels zijn, kijk dan op de website bouweninoostgelre.nl door te klikken op de button.

 • Erkennen kind

  Bent u niet getrouwd? En heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft een kind bij geboorte volgens de wet alleen een moeder. Wilt u het kind erkennen? Maak dan een afspraak. Woont u in het buitenland neem dan eerst telefonisch contact met ons op.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u niet ver lopen? En is het daarom nodig dat u dichtbij uw bestemming parkeert? Dan heeft u misschien recht op een gehandicaptenparkeerkaart.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Als u een geldige verblijfsvergunning hebt, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit, dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. U vraagt een vreemdelingenpaspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Hiervoor moet u een afspraak maken.

 • Bibob onderzoek bij omgevingsvergunning

  Als de bouwkosten meer dan € 500.000 bedragen voert de gemeente een Bibob onderzoek uit. Zo proberen we te voorkomen dat we meewerken aan criminele activiteiten.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u binnen of naar de gemeente Oost Gelre? Geef uw verhuizing dan op tijd aan ons door. Dat doet u maximaal 28 dagen voor de verhuizing en in ieder geval binnen 5 dagen na verhuizing.

 • Gladheid en strooiroutes

  Vorst, ijzel of sneeuw kunnen zorgen voor gladheid. Om het verkeer veilig te houden, strooien we zout op sommige wegen en fietspaden. Ook ruimen we sneeuw op. We strooien als we gladde wegen verwachten. Ook in de nacht.

 • Carbidschieten

  Voor carbidschieten tijdens de jaarwisseling gelden regels. Zo is het verplicht om een melding te maken bij de gemeente. Na aanmelding krijgt u een bevestiging met de 'spelregels'.