Zoekresultaat 11 - 20 van 31 resultaten

 • Reclamebelasting

  De gemeente heft reclamebelasting over openbare aankondigingen zichtbaar vanaf de openbare weg. Dit zijn letters, cijfers, tekens, logo's, symbolen, kleuren of een reclamevoorwerp, of een combinatie daarvan. Daarnaast heft de gemeente reclamebelasting op onroerende zaken binnen een afgesproken gebied.

 • Trouwlocaties

  In de gemeente Oost Gelre kunt u de locatie voor de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie kiezen. Daar waar op deze pagina 'trouwen' of 'huwelijk' wordt genoemd, wordt ook het registreren van partnerschappen bedoeld.

 • NEE/NEE of NEE/JA-sticker

  Wilt u geen ongeadresseerde reclamefolders in uw brievenbus? Bij de gemeente zijn speciale stickers verkrijgbaar. Deze stickers kunt u op uw brievenbus plakken. De bezorger van de reclamefolders weet dan, dat u geen folders meer wilt ontvangen.

 • Monumenten en monumentenlijst

  Oost Gelre heeft ongeveer 40 rijksmonumenten en 145 gemeentelijke monumenten. Dit zijn onder andere woonhuizen, kerken, parken, scholen en boerderijen die een bijzondere waarde hebben en daarom beschermd worden voor de generaties die na ons komen. De monumenten van Oost Gelre, maar ook de stedenbouwkundige structuren en archeologische schatten, doen herinneren aan een rijk en roemrucht verleden. Dit cultuurhistorische erfgoed geeft weer hoe de gemeente zich door de tijd heen heeft ontwikkeld.

 • Precariobelasting

  Voor het hebben van voorwerpen onder, op of boven openbare gemeentegrond of -water moet u een vergoeding betalen. Deze vergoeding noemen we precariobelasting. De gemeente Oost Gelre heft precariobelasting voor terrassen en standplaatsen.

 • Toeristenbelasting

  Verhuurt u kamers of kampeerruimte aan toeristen? Dan moet u toeristenbelasting betalen. De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen tijdens hun verblijf gebruik maken van de voorzieningen in Oost Gelre.

 • Koninklijke onderscheiding

  Een Koninklijke onderscheiding of ‘lintje’ is een waardevolle erkenning voor de persoonlijke inzet van iemand voor de samenleving. Iedereen mag een lintje voor iemand anders aanvragen.

 • Kadastrale informatie opvragen

  Een betrouwbare registratie van vastgoed biedt bescherming voor rechthebbenden. Bij koop en verkoop kan dan geen misverstanden ontstaan. In Nederland verzorgt het Kadaster deze registratie. Het Kadaster verzamelt, beheert en geeft informatie over de rechtstoestand van vastgoed. De gemeente Oost Gelre beschikt voor haar eigen grondgebied over kadastrale gegevens. Neem hiervoor contact op met de afdeling GEO-informatie.

 • Vroegsignalering huurschulden

  Als het u als verhuurder niet lukt de huurachterstand met de huurder op te lossen, meldt u de huurachterstand bij de gemeente. De gemeente krijgt hierdoor mensen, die problemen hebben met de betaling van de vaste lasten, tijdig in beeld en kan actief ondersteuning bieden. U moet wel eerst zelf een aantal dingen doen, voordat u deze informatie met de gemeente mag delen.

 • Wonen in de kap

  Initiatiefnemers dienen soms plannen in om op de bovenverdieping (in de kap) van bijvoorbeeld een winkel of kantoor in het centrum van Groenlo of Lichtenvoorde een zelfstandige woning te maken.