Zoekresultaat 11 - 20 van 149 resultaten

 • Lening voor aanpassingen in uw woning

  Met een Blijverslening leent u tegen een voordelige rente geld om uw woning aan te passen. Zodat u in de woning kunt blijven wonen als u ouder wordt. Of als iemand uit uw gezin ziek wordt of een handicap heeft. U vraagt deze lening schriftelijk aan.

 • Parkeerkaart gehandicapten

  Kunt u door uw handicap niet ver lopen en bent u voor vervoer afhankelijk van anderen? U kunt dan online een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen. Hiermee mag u gratis parkeren op een parkeerplaats speciaal voor gehandicapten. U mag met een GPK niet parkeren op laad- en losplekken of een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. Als u hulp nodig hebt bij het aanvragen, kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam in uw buurt.

 • Eigen trouwambtenaar regelen

  U kunt uw huwelijk of geregistreerd partnerschap laten sluiten door een eigen trouwambtenaar. Diegene moet dan voor 1 dag benoemd worden tot trouwambtenaar van de gemeente Zandvoort. Als deze persoon al een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) is, dan vraagt u dit uiterlijk 2 maanden voor de ceremonie aan. Is hij of zij nog geen BABS, dan vraagt u dit uiterlijk 4 maanden voor de ceremonie aan.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart vraagt u aan bij de centrale balie. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen. De nieuwe identiteitskaart kunt u na 5 werkdagen ophalen. Ook hiervoor maakt u een afspraak. Wilt u zonder afspraak komen? Dat kan alleen op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

 • Iets anders melden over de openbare ruimte

  U wilt ons iets melden over de openbare ruimte, maar u vindt niet het juiste onderwerp. Laat het ons weten als er iets kapot is, niet werkt of ontbreekt.

 • Hulpmiddelen

  U kunt hulpmiddelen of aanpassingen in uw woning aanvragen als u voor langere tijd minder mobiel bent. Zoals een rolstoel, scootmobiel of traplift. Bel ons om uw situatie te bespreken. Of geef via het terugbelformulier alvast door wat u nodig hebt.

 • Bezwaar tegen parkeerboete

  Als u van ons een parkeerboete krijgt, dan hebt u niet of te weinig parkeergeld betaald. U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met de boete. Omdat parkeergeld eigenlijk parkeerbelasting is en de boete een naheffing, dient u schriftelijk uw bezwaar in bij Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid. Doe dit binnen 6 weken nadat u de parkeerboete hebt ontvangen.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap

  Wilt u in Zandvoort trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Het is verstandig om eerst te controleren of de door u gewilde datum en tijd nog beschikbaar zijn. Stuur ons een e-mail. Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met u op.

 • Meldpunt problemen met verhuurder

  U huurt een particuliere huurwoning of zoekt een woning via een bemiddelingsbureau. Verhuurders en bemiddelingsbureaus moeten zich aan regels houden. Gebeurt dat niet dan kunt u dat bij ons melden. U kunt ook anoniem een melding doen. Huurt u van een woningcorporatie en hebt u klachten? Neem dan contact op met de woningcorporatie.

 • Ontheffing parkeren grote voertuigen

  Als u met een vrachtwagen of touringcar in Zandvoort op de openbare weg wilt parkeren, moet u zich aan de regels houden. Soms hebt u ook een ontheffing nodig. Bijvoorbeeld als u maandag tot en met vrijdag tussen 18.00 en 8.00 uur en in het weekend wilt parkeren. U vraagt de ontheffing 4 weken van tevoren digitaal aan.