Zoekresultaat 11 - 20 van 20 resultaten

 • Bezwaar maken of in beroep gaan

  Ben je het niet eens bent met een besluit van het bestuur van het waterschap? Dan kan je bezwaar maken tegen dat besluit. Je moet een bezwaar binnen zes weken nadat het besluit bekend is gemaakt opsturen. Je kunt ook in beroep gaan. Op deze pagina lees je hoe je dat kan doen.

 • Grondwater schoonmaken

  Je wil grondwater oppompen om het schoon te maken. Dat noemen we grondwatersanering. Pomp je veel grondwater op? Of pomp saneer je bij een dijk? Vraag dan een vergunning aan. Kleinere saneringen hoef je alleen bij ons te melden. Een vergunning of melding regel je voordat je met je werkzaamheden begint.

 • Evenement organiseren

  Organiseer je een tocht, een (zwem)wedstrijd of een ander evenement op het water of langs het water? Dan heb je meestal een vergunning nodig. Soms hoef je een evenement alleen te melden.

 • Klacht indienen

  Onze medewerkers en bestuurders proberen hun werk goed te doen. Je mag ons erop aanspreken als je vind dat wij je niet correct behandelen. Kom je er samen of met een leidinggevende niet uit? Dan kan je een officiƫle klacht indienen. Op deze pagina lees je hoe je dat doet.

 • Informatie openbaar maken (WOO)

  Overheidsinformatie is openbaar. Wij maken veel informatie openbaar. Documenten die nog niet openbaar zijn, maken wij alsnog openbaar als je hier om vraagt. Dit is geregeld in de Wet Open Overheid. Tot 1 mei 2022 heette deze wet de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

 • Drainage

  Je wil grondwater oppompen om de grondwaterstand te verlagen. Dit mag niet overal. Wil je drainage aanleggen bij een dijk? Vraag dan een vergunning aan. Bekijk de regels op deze pagina.

 • (Afval)water lozen in een beek, sloot of vijver

  Je wil (afval)water lozen op een beek. sloot of vijver. Soms moet je dit melden bij ons. Soms moet je een vergunning aanvragen. Dit hangt af van hoeveel water je wil lozen. En van hoe schoon het water dat je wil lozen is. 

 • Retourbemalen

  Je wil grondwater dat je hebt opgepompt weer terug pompen in de grond. Dit heet retourbemalen. Hiervoor heb je een vergunning nodig. Retourbemalen vindt altijd samen met bronbemaling plaats. Daarom worden deze in een vergunning geregeld. Kijk voor de regels en het aanvragen van de vergunning bij 'bronbemalen'.

 • Bruggen, steigers of vlonders schoonmaken en onderhouden

  Je wil een brug, vlonder of steiger schoonmaken, onderhouden of repareren. Of een ander ding vlakbij het water. Bijvoorbeeld een viaduct of een gebouw. Zorg ervoor dat er geen vervuilende stoffen in het water komen. Meld de werkzaamheden bij het waterschap. Lees op deze pagina hoe dat moet.

 • Noodsituatie, ongeluk of storing melden

  Bel in geval van nood direct met 0314 369369. Wij zijn ook buiten kantooruren bereikbaar. Ongelukken of storingen zonder spoed kun je online melden.