Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 11 - 20 van 274 resultaten
- Omgevingsvergunning
Wilt u uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden of een oude fabriek slopen? Voor diverse activiteiten op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur moet u een omgevingsvergunning hebben. U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket.
- Bron: Noord-Holland (Provincie)
- 2024-11-15
- Asbest verwijderen
Als u asbest gaat verwijderen, moet u een sloopmelding doen. Dit doet u via het Omgevingsloket.
- Bron: Borger-Odoorn (Gemeente)
- 2024-02-27
- Omgevingsvergunning, vergunningsvrij
Om te bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Soms hoeft u geen omgevingsvergunning aan te vragen. Er zijn altijd voorwaarden verbonden aan het bouwen zonder omgevingsvergunning. Twijfelt u of u uw bouwproject zonder omgevingsvergunning kunt starten? Op het Omgevingsloket kunt u de check doen. U kunt het ook aan de gemeente vragen. Als u denkt wel een omgevingsvergunning nodig te hebben, kijk dan bij 'omgevingsvergunning, aanvraag' voor meer informatie.
- Bron: Borsele (Gemeente)
- 2024-02-12
- Monument verbouwen of slopen
Als u een monument wilt verbouwen, herstellen of slopen, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. U vraagt de omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket.
- Bron: Oostzaan (Gemeente)
- 2025-01-06
- Toezicht op bouw en verbouw
Bij de bouw moet u zich aan regels en afspraken houden. Iemand controleert of u dat ook doet.
- Soms is dat iemand van de gemeente.
- Soms moet u daar zelf iemand voor inhuren: een kwaliteitsborger. De kwaliteitsborger stelt een plan op. Dat heet een borgingsplan. Daarin staat hoe er gebouwd wordt, en hoe het bouwwerk eruit gaat zien.
U laat de gemeente weten wanneer u begint met de bouw en wanneer u klaar bent.
Wie controleert uw bouwwerk?
Dat hangt van het bouwwerk af. Het bouwwerk is het gebouw dat u aan het bouwen of verbouwen bent. Bij kleine bouwwerken controleert de kwaliteitsborger. Bij grotere bouwwerken doet de gemeente dat.
Hoe weet u of uw bouwwerk klein of groot is? Bouwwerken zijn ingedeeld in gevolgklassen. Hoe groter de gevolgen zijn als er iets misgaat met het bouwwerk, hoe hoger de gevolgklasse. Er zijn 3 gevolgklassen: 1, 2 en 3.
Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 1? En gaat het om nieuwbouw? Dan moet u een kwaliteitsborger inhuren. Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 2 of 3, of gaat het om een verbouwing? Dan controleert de gemeente.
Wilt u weten in welke gevolgklasse uw bouwwerk valt? Kijk dan op de website van Iplo. Of doe de vergunningcheck in het Omgevingsloket.
Wat controleert de kwaliteitsborger of de gemeente?
- of u bouwt zoals in uw vergunning staat, of in het borgingsplan
- of u het gebouw en het terrein gebruikt zoals in uw vergunning of in uw borgingsplan staat
- hoe u bouwt (bouwt u bijvoorbeeld veilig genoeg)
- hoe u bouwmateriaal (zoals planken, stenen en gereedschap) op de bouwplaats brengt en opruimt.
Houdt u zich niet aan de afspraken en regels? Dan kan de gemeente of de kwaliteitsborger de bouw stoppen. Of u mag het gebouw niet meer gebruiken.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-01-13
- Activiteiten/werken verrichten in het beperkingengebied vaarwegen en meren
Wilt u bijvoorbeeld een boothuis of steiger bouwen, verwijsborden aanbrengen, meerpalen plaatsen om uw boot aan te leggen? Wilt u damwand plaatsen ...
- Bron: Fryslân (Provincie)
- 2024-09-06
- Vergunning
Ga je aan de slag in de buurt van water? Dan kan het aanvragen van een vergunning bij het waterschap nodig zijn. In sommige gevallen is een melding doen voldoende.
- Bron: Waterschap Brabantse Delta (Waterschap)
- 2024-06-03
- Vergunning opkoopbescherming
In Leidschendam-Voorburg geldt een opkoopbescherming voor goedkope en middeldure woningen. Woningen mogen alleen verhuurd worden met een vergunning Opkoopbescherming. Voor het verhuren zonder vergunning kunt u een boete krijgen. Beleggers mogen geen betaalbare woningen meer kopen om te verhuren. Zo hebben starters en inwoners met een middeninkomen meer kans op een woning.
U heeft DigiD of eHerkenning nodig. Komt u er niet uit? Bel 14 070 of gebruik het contactformulier
- Bron: Leidschendam-Voorburg (Gemeente)
- 2024-10-28
- Asbest verwijderen
Meldingen & toezicht Het toezicht op asbestsanering is niet gekoppeld of gelijk aan het toezicht op gewone sloopwerkzaamheden. Het zijn separat...
- Bron: Goeree-Overflakkee (Gemeente)
- 2024-09-03
- Welstandsadvies aanvragen
Het gemeentebestuur heeft welstandstoezicht ingesteld om de ruimtelijke kwaliteit van Rotterdam in stand te houden en te versterken.
- Bron: Rotterdam (Gemeente)
- 2024-05-22