Zoekresultaat 11 - 20 van 51 resultaten
- Gevels reinigen
Van gebouwen of bruggen moet af en toe de buitenkant schoongemaakt worden. Dit kan zorgen voor milieuoverlast. Bijvoorbeeld als u het afvalwater laat wegstromen in de bodem of het riool. Ook kunnen anderen last hebben van het geluid van de schoonmaakapparaten. Of van het vrijkomende stof. Daarom moet u dit melden bij de gemeente.
Werkt u vlak bij open water, zoals een sloot? Het afvalwater mag daar niet in terechtkomen. Kunt u dit niet voorkomen, dan doet u een melding bij het waterschap.
Schoonmaakwerk dat vaak terugkomt, hoeft u niet melden. Bijvoorbeeld ramen lappen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Evenementenvergunning
Op grond van artikel 2.2.2 van de Algemene plaatselijke verordening is het verboden zonder vergunning van de burgemeester een evenement te organiseren.
Onder evenement wordt verstaan: elke voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak. Onder evenement wordt mede verstaan:
a. een herdenkingsplechtigheid;
b. een braderie;
c. een optocht;
d. een feest, muziekvoorstelling of wedstrijd op of aan de weg.Voor het houden van een evenement kunnen diverse andere vergunningen en/of ontheffingen noodzakelijk zijn. Doe daarom de online vergunningenchecker en vraag gemakkelijk en snel de juiste vergunningen aan.
Infographic en folders 'Evenementen: gezondheid en veiligheid'
Een evenement organiseren, daar komt best wat bij kijken. Naast een mooi evenement wil je natuurlijk ook een veilig evenement organiseren. Er zijn veel onderwerpen over gezondheid en veiligheid waarvoor je aandacht moet hebben. Daarom hebben GHOR en GGD NOG een infographic ontwikkeld voor vergunningverleners en evenementenorganisatoren.
Op de website van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vind je deze handige infographic met informatiefolders over onderwerpen die gaan over veiligheid en gezondheid. Bijvoorbeeld over evenementenzorg, alcohol, drugs en roken, eten en (gratis) drinkwatervoorzieningen, weersomstandigheden en sanitaire voorzieningen.
Meer informatie kunt u vinden op https://www.vnog.nl/Advies-GHOR-bij-evenementen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-04
- Omgevingsvergunning aanvragen
De omgevingsvergunning geeft toestemming op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur. U kunt een omgevingsvergunning nodig hebben voor verschillende activiteiten. Onder andere voor:
- bouwen
- slopen
- bomen kappen
- een inrit of uitrit aanleggen
- een monument herstellen, verbouwen of slopen
- reclame aanbrengen
- brandveilig gebruik gebouwen
Er zijn 2 procedures bij het verlenen van een omgevingsvergunning. De gewone procedure geldt voor een gewone omgevingsvergunning. Heeft uw vergunningaanvraag een groot risico voor de omgeving? Of voert de gemeente een natuurtoets uit? Dan geldt de uitgebreide procedure.
Een greep uit de producten die zijn ondergebracht in de omgevingsvergunning:
- aanlegvergunning;
- sloopvergunning;
- ontheffing bestemmingsplan;
- bouwvergunning;
- milieuvergunning;
- monumentenvergunning;
- ontheffing verbod lozen afvalwater;
- vergunning voor handelingen in beschermd natuurgebied;
- uitweg-/inritvergunning;
- vergunning voor alarminstallatie aan een woning of gebouw;
- kapvergunning;
- provinciaal projectbesluit;
- reclamevergunning.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-25
- Inrit aanleggen
Als u een inrit wilt creëren/aanpassen bij uw bedrijf of huis heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Ook als de inrit over water loopt, zoals een sloot, heeft u een omgevingsvergunning nodig. De uitvoering van de aanpassing op gemeentegrond, wordt in eerste instantie voorberekend en uitgevoerd door de gemeente
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-26
- Toezicht op bouw en verbouw
Bij de bouw moet u zich aan regels en afspraken houden. Iemand controleert of u dat ook doet.
- Soms is dat iemand van de gemeente.
- Soms moet u daar zelf iemand voor inhuren: een kwaliteitsborger. De kwaliteitsborger stelt een plan op. Dat heet een borgingsplan. Daarin staat hoe er gebouwd wordt, en hoe het bouwwerk eruit gaat zien.
U laat de gemeente weten wanneer u begint met de bouw en wanneer u klaar bent.
Wie controleert uw bouwwerk?
Dat hangt van het bouwwerk af. Het bouwwerk is het gebouw dat u aan het bouwen of verbouwen bent. Bij kleine bouwwerken controleert de kwaliteitsborger. Bij grotere bouwwerken doet de gemeente dat.
Hoe weet u of uw bouwwerk klein of groot is? Bouwwerken zijn ingedeeld in gevolgklassen. Hoe groter de gevolgen zijn als er iets misgaat met het bouwwerk, hoe hoger de gevolgklasse. Er zijn 3 gevolgklassen: 1, 2 en 3.
Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 1? En gaat het om nieuwbouw? Dan moet u een kwaliteitsborger inhuren. Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 2 of 3, of gaat het om een verbouwing? Dan controleert de gemeente.
Wilt u weten in welke gevolgklasse uw bouwwerk valt? Kijk dan op de website van Iplo. Of doe de vergunningcheck in het Omgevingsloket.
Wat controleert de kwaliteitsborger of de gemeente?
- of u bouwt zoals in uw vergunning staat, of in het borgingsplan
- of u het gebouw en het terrein gebruikt zoals in uw vergunning of in uw borgingsplan staat
- hoe u bouwt (bouwt u bijvoorbeeld veilig genoeg)
- hoe u bouwmateriaal (zoals planken, stenen en gereedschap) op de bouwplaats brengt en opruimt.
Houdt u zich niet aan de afspraken en regels? Dan kan de gemeente of de kwaliteitsborger de bouw stoppen. Of u mag het gebouw niet meer gebruiken.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-19
- Diensten verlenen op straat
Als u diensten wilt verlenen op straat, vraagt u hiervoor toestemming aan de gemeente. Voorbeelden van diensten zijn: ramen wassen en auto’s schoonmaken.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-11-23
- Afvalwater lozen
Afvalwater is water dat u kwijt wilt. U kunt afvalwater lozen in de bodem, het oppervlaktewater of het riool. U moet zich daarbij houden aan de regels. Er zijn algemene regels. U mag bijvoorbeeld geen olie wegspoelen. Lees meer over de algemene regels op de website van Iplo.
Er zijn speciale regels voor:
- afvalwater uit een particulier huishouden. Bijvoorbeeld toiletwater of ander huishoudelijk afvalwater
- afvalwater van een bedrijf. Bijvoorbeeld afvalwater van een industrieel bedrijf, agrarisch bedrijf, restaurant, garage, laboratorium enzovoorts
- afvalwater van een tijdelijke bedrijfsmatige activiteit in de openbare ruimte (bijv. bouwen)
- afvalwater van een vaartuig
- afvalwater van reinigingswerkzaamheden zoals schoonmaken voertuigen, vaartuigen, dierverblijven, buitenmuren enzovoorts
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24
- Ontheffing aanvragen voor exceptioneel transport
Er zijn regels opgesteld over goederenvervoer. Bijvoorbeeld over hoe lang en breed de lading mag zijn die u vervoert. Als u grotere goederen wilt vervoeren, heeft u een ontheffing nodig. Er zijn verschillende soorten ontheffingen:
- incidentele ontheffing
- jaarontheffing
- LZV-ontheffing voor lange zware vrachtautocombinaties
- ontheffing voor landbouwvoertuigen
- ontheffing voor specifiek doel of opleiding
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24
- Navragen beperking op pand of grond
Soms heeft een pand of een stuk grond een publiekrechtelijke beperking. De overheid legt deze beperking op. Voordat u een huis of een stuk grond koopt, is het handig om na te gaan of er een beperking geldt. Zo weet u wat u niet mag doen met het pand of stuk grond.
Voorbeelden van publiekrechtelijke beperkingen zijn:
- een woonverbod, omdat het pand onbewoonbaar verklaard is
- een verbod op verbouwen, omdat het pand een monument is
- een kapverbod, omdat het terrein een natuurmonument is
- een verplichting om het terrein te registreren als verontreinigde grond
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-27
- Een klein evenement organiseren
Een klein evenement is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Op een klein evenement zijn weinig mensen aanwezig. Een klein evenement zorgt voor weinig overlast voor bewoners en verkeer. U moet een klein evenement melden bij de gemeente.
Misschien moet u aan de gemeente een vergunning vragen voor activiteiten op het evenement. Of u moet een aparte melding doen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij:
- het plaatsen van tijdelijke bouwsels (bijvoorbeeld een podium, tribune of feesttent)
- het plaatsen van reclameborden of routeborden
- het organiseren van een feest in uw (horeca)bedrijf
- het tijdelijk schenken van alcohol
- het organiseren van een evenement in of bij een natuurgebied
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-03