Zoekresultaat 11 - 20 van 26 resultaten

 • Alcoholvergunning

  Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Omdat u een kantine, café, restaurant, bedrijfsrestaurant of slijterij overneemt of begint? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Ook als u uw horecazaak verplaatst of uw ondernemingsvorm verandert (bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV) moet u een vergunning aanvragen.

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u spullen verkopen vanuit een kraam of wagen op of aan de (openbare) weg? Of op een plaats die toegankelijk is voor publiek? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. Welke vergunning u precies moet hebben, hangt af van de soort standplaats.

 • Uiterlijk bouwwerken

  Heeft u een bouwplan en gaat u een omgevingsvergunning aanvragen? Met de vergunningencheck ziet u of een omgevingsvergunning nodig is.

 • Omgevingsoverleg

  Heeft u een plan om iets te bouwen in strijd met het bestemmingsplan of wilt u de bestemming van uw perceel laten wijzigen? Dien dan eerst een omgevingsoverleg in.

 • Openingstijden en contact

  U kunt dagelijks op afspraak bij ons terecht. U kunt voor een aantal producten online een afspraak maken. Voor alle andere onderwerpen kunt u telefonisch een afspraak maken via (0527) 63 39 11.

 • Klein kansspel of loterij organiseren

  Organiseert u een klein kansspel? Bijvoorbeeld een bingo of een rad van avontuur? Meld dit dan bij de gemeente. Dat doet u uiterlijk 2 weken van tevoren. Organiseert u een loterij? Dan heeft u een vergunning nodig.

 • Ondersteuning bij werving en selectie

  Heeft u een bedrijf en bent u op zoek naar personeel? En wilt u uw bedrijf openstellen voor mensen die moeite hebben met het vinden van een baan? Bijvoorbeeld iemand met een bijstandsuitkering of arbeidsbeperking? Dan kan de Werkcorporatie (een samenwerking tussen de gemeente, werkgevers en onderwijsinstellingen) voor u op zoek naar een werknemer die past in uw bedrijf. U komt dan misschien ook in aanmerking voor loonkostensubsidie.

 • Aankondigingsborden

  Als u aankondigingsborden of spandoeken wilt plaatsen

 • Evenement organiseren

  Wilt u een evenement organiseren? Zoals een braderie, optocht, feest of een herdenking? Meldt uw evenement dan aan bij de evenementenkalender. En is uw evenement voor publiek toegankelijk? Dan heeft u vaak een vergunning nodig. Als u voor het eerst een evenement organiseert kunt u een intakegesprek met ons inplannen.

 • Meldpunt overbodige regels

  De gemeente heeft een meldpunt ingesteld om overbodige, omslachtige of onbegrijpelijke gemeentelijke regelgeving tegen te gaan.