Zoekresultaat 11 - 20 van 27 resultaten

  • Restafval

    Restafval is huishoudelijk afval waar geen grondstoffen meer uit kunnen worden gehaald. Restafval wordt verbrand, onder andere bij het Afval Energie Bedrijf in Amsterdam. Het verbranden van afval is een dure methode. Aanpak Afhankelijk van waar je woont, kan je jouw restafval aanbieden in jouw minicontainer voor restafval of verzamelcontainer. Schema De minicontainers voor restafval worden elke 3 weken door…

  • Wegafsluitingen

    Wegen zijn soms afgesloten voor onderhoud aan de weg of door een evenement. Kijk op de website van Melvin voor de actuele wegafsluitingen in de gemeente Noordwijk. Wegafsluitingen op kaart bekijken op melvin.ndw.nu Zoeken Je zoekt op de volgende manier: vul rechtsboven bij de button met de loep de zoekterm 'noordwijk' in; vul linksboven bij de oranje button de gewenste…

  • Toegangspas woon- en winkelgebied

    De woon- en winkellocaties in de Hoofdstraat, Bomstraat, Maarten Kruytstraat, Kerkstraat en de Keuvel hebben een beweegbaar afsluitsysteem (verzinkbare paal). Dit systeem is aangesloten op een dynamisch inzinkbare multi-pilaar en direct gekoppeld aan een huisnummergebonden toegangspas. De toegangspas geeft alleen de mogelijkheid tot inrijden om te laden en lossen. Deze pas geeft dus geen toestemming om te parkeren. Maak online een…

  • Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk

    Je kan jouw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk. Hiervoor onderteken je de akte van omzetting. Er zijn geen getuigen nodig en je hoeft geen jawoord te geven. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken. Gevolgen omzetting Voor de kinderen die geboren zijn vóór de omzetting, verandert er niets. De omzetting heeft misschien wél gevolgen voor…

  • Een extraatje voor jouw welzijn

    Wil je iets doen waardoor je jezelf blijer en weerbaarder gaat voelen? Denk eens aan een ‘Extraatje voor je welzijn’. Cursussen die je helpen en iets positiefs voor je kunnen doen. De gemeente Noordwijk biedt deze cursussen aan met flinke korting. Kies uit een cursus ‘kleur je leven’, mindfulness, running therapie of een cursus ‘vriendschapsvaardigheden’. App Kleur je leven Kleur…

  • Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen

    Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Dan moet je hiervan eerst melding doen bij de gemeente waar je wilt gaan trouwen of jouw partnerschap wilt aangaan. Vroeger heette dit in ondertrouw gaan. De melding is 1 jaar geldig. Gerekend vanaf de datum van ontvangst door de gemeente. Online een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen (DigiD) Aanpak…

  • Parkeerservice Noordwijk (P1)

    Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van parkeren overgedragen aan P1: Parkeerservice NoordwijkPrins Bernhardstraat 722202 LR NoordwijkT +31 71 36 20 102E parkeerservicenoordwijk@p1.nl Kijk voor de openingstijden op de website van P1. Ga naar p1.nl

  • Parkeerregels gehandicapten

    Binnen de gemeente zijn verschillende vormen van parkeerregulering, zoals blauwe zones en betaald parkeren. In verschillende gebieden geldt ook gratis parkeren. Onderstaand is toegelicht hoe het parkeren voor gehandicapten binnen deze zones werkt, hier kunnen namelijk voorwaarden bij gelden. Parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats (GPP) Op een algemene GPP mag je altijd onbeperkt parkeren, ook als deze plek in een…

  • Vooroverleg bouwplannen en andere omgevingsactiviteiten aanvragen

    Je kan aftasten wat het gemeentebestuur van een ruimtelijk idee/plan vindt. Met een niet in de wet geregelde officiële manier. Vraag hiervoor een vooroverleg aan bij het Omgevingsloket. Om te (laten) beoordelen of een plan stedenbouwkundig en planologisch haalbaar is. En het dus zinvol is om een omgevingsvergunning aan te vragen. Online een vooroverleg aanvragen via omgevingswet.overheid.nl Aanpak Je kan…

  • Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en etensresten

    GFT en etensresten worden in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout 100% gerecycled tot 6 nuttige producten: groengas, CO2, warmte, compost, water en citrusbrandstof. Hoe ‘schoner’ het opgehaalde GFT en etensresten – dus hoe minder restafval erin zit – hoe meer grondstoffen en energie Meerlanden uit GFT en etensresten kunnen halen. Aanpak Afhankelijk van waar je woont, kan je…