Zoekresultaat 11 - 20 van 53 resultaten

 • Soorten graven en grafrechten

  Er zijn verschillende soorten graven. Bij elk soort graf horen ook andere grafrechten. Alle graven worden opvolgend gebruikt. U kunt dus geen graf reserveren. De keuze voor een type graf kunt u bespreken met uw uitvaartondernemer.

 • Kinderopvang starten

  Wilt u een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouderbureau beginnen? Of wilt u gastouder worden? Meld u dan aan bij het Landelijk Register Kinderopvang. Verandert er iets in uw registratie? Meld dit dan bij ons.

 • Contact

  Heeft u vragen aan de gemeente? U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Op onze website kunt u veel zelf regelen.

 • Graf aanvragen of as verstrooien

  Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u uw dierbare wilt begraven op een gemeentelijke begraafplaats, moet u bij de gemeente een graf aanvragen. U kunt ook as van uw gecremeerde dierbare bijzetten of uitstrooien op een van de gemeentelijke begraafplaatsen. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen. Wilt u een grafmonument of een gedenkteken op het graf, de urnennis of het urnengraf plaatsen? Daarvoor heeft u een vergunning nodig. Dit kan de steenhouwer voor u regelen.

 • Contact met de gemeenteraad

  Wilt u bij de gemeenteraad aandacht vragen voor een onderwerp? Wilt u uw mening geven over een probleem, plan of gebeurtenis? U kunt op verschillende manieren invloed uitoefenen in de gemeenteraad.

 • Ongedierte

  Heeft u last van ongedierte in en rondom huis, dan bent u altijd zelf verantwoordelijk voor de bestrijding of het wegnemen van de overlast. Het gaat om ongedierte zoals muizen, ratten, wespen en kakkerlakken.

 • Zienswijze

  Wilt u reageren op een ontwerpbesluit van de gemeente Zevenaar? Dan kunt u ons dat laten weten. Zo’n reactie op een ontwerpbesluit of ontwerpplan noemt de wet een zienswijze.

 • Bedrijfsbezoeken

  Als gemeente vinden we het belangrijk om contacten met het bedrijfsleven te onderhouden. Belangrijk onderdeel daarvan is het afleggen van bedrijfsbezoeken. U kunt uw bedrijf hiervoor aanmelden.

 • Opknappen laatste deel ‘Kop van Tolkamer’

  Het project ‘Kop van Tolkamer’ bestaat uit verschillende deelprojecten. Denk aan de sloop van het pand van Abelskamp, de aanleg van het driehoekig plein en de Engelse tuin. De uitvoering van de rest van het gebied heeft op zich laten wachten doordat we eerst onderzoek moesten doen naar wat er in de grond zit. In maart zijn we gestart met het opknappen van de Tolstraat, Veerstraat, de achterkant van de Europakade en een deel van Rijnstraat (vanaf de Veerstraat tot en met huisnummer 10). Deze straten krijgen nieuwe klinkers. Waar het kan plaatsen we extra bomen en planten.

 • Spreekuren

  Wilt u iets bespreken met de burgemeester? Burgemeester Lucien van Riswijk heeft eens per maand een spreekuur op het gemeentehuis.