Zoekresultaat 11 - 20 van 135 resultaten

  • Wapen bezitten

    Wilt u een eigen wapen hebben omdat u jaagt of aan schietsport doet? Dan heeft u een wapenvergunning nodig. U vraagt de wapenvergunning aan bij de politie.

  • Inkomensvoorziening voor oudere en/of arbeidsongeschikte werkloze

    De IOAW-uitkering is voor mensen die voor 1 januari 1965 geboren zijn en een laag inkomen hebben. De uitkering vult het inkomen aan. Vraag de IOAW aan via werk.nl.

  • Gemeentelijke gezondheidsdienst

    De GGD geeft voorlichting over gezondheid. Zo probeert de GGD ziekten te voorkomen of te beperken. Voor meer informatie neemt u contact op met de GGD bij u in de buurt.

  • Woonvoorzieningen

    Wanneer u door ziekte, handicap of ouderdom problemen ondervindt bij het gebruik van uw woning, kunt u de gemeente Waterland vragen of u in aanmerking komt voor een woonvoorziening. Als noodzakelijke aanpassingen aan uw huidige woning te kostbaar zijn, zult u in eerste instantie worden gevraagd te verhuizen naar een andere, passende woning.

  • Vooroverleg voor een omgevingsvergunning aanvragen

    In een vooroverleg bespreekt u uw plannen met de gemeente, belanghebbenden en specialisten. Daarmee vergroot u de kans dat u een omgevingsvergunning krijgt. U vraagt het vooroverleg aan bij de gemeente.

    Als uw (bouw)plan afwijkt van de voorschriften van het bestemmingsplan en u wilt vroegtijdig weten of de gemeente medewerking zal verlenen aan uw plan kan een verzoek om vooroverleg een goede optie zijn.

  • Gevonden of verloren voorwerpen melden

    Heeft u op straat een voorwerp gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden bij de gemeente.

  • Vergunningsvrij bouwen en verbouwen

    Om te bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning (vroeger bouwvergunning) nodig. Voor bouw- of verbouwingplannen aan monumenten of panden in een beschermde stads- of dorpsgezicht heeft u altijd een omgevingsvergunning nodig.

  • Handtekening laten legaliseren

    Door uw handtekening te laten legaliseren kunt u bewijzen dat deze echt is. Dit kunt u laten doen door de gemeente.

  • Dwangsom bij niet tijdig beslissen

    Is de gemeente te laat met het nemen van een beslissing op uw aanvraag of bezwaarschrift? Misschien heeft u recht op een dwangsom. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente.

  • Bezoek uit het buitenland ontvangen

    Soms heeft bezoek uit het buitenland een bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking nodig. Dat vraagt u aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het ondertekenen gebeurt bij de gemeente.