Zoekresultaat 11 - 20 van 120 resultaten

 • Slopen en asbest verwijderen

  Wil je een woning, schuur of bedrijfsgebouw verbouwen of slopen? En is dit bouwwerk gebouwd voor 1994? Dan is de kans groot dat je asbest tegenkomt. Asbest levert grote risico's op voor de gezondheid. Zolang asbest vastzit in ander materiaal hoeft het niet gevaarlijk te zijn. Het wordt een risico voor de gezondheid als de asbestvezels vrijkomen en je de vezels inademt. Bijvoorbeeld bij sloop- en verbouwwerkzaamheden.

 • Vrije tijd

  Onze gemeente heeft een prachtige historie en een rijk cultureel erfgoed. Boxtel ligt midden in het Groene Woud. Je bent dan ook in korte tijd in een prachtige omgeving voor rust en ontspanning. Zoek je liever de drukte op? Dat kan ook, want er zijn genoeg evenementen te beleven in het centrum, Liempde, Lennisheuvel of Esch.

 • Grof huisvuil op laten halen

  Heb je afval dat te groot en/of te zwaar is om in de container te stoppen? Dit noemen we grof huisvuil. Denk daarbij aan oude meubels of vloerbedekking. 

 • Gecombineerde achternaam kind kiezen

  Bij de geboorte krijgt het kind de achternaam van de vader of (duo)moeder. Vanaf 1 januari 2024 mogen ouders ook een gecombineerde achternaam kiezen voor hun kind. Wil je een gecombineerde achternaam doorgeven? Dan kun je hiervoor een afspraak maken.

 • Oplaadpalen elektrische auto

  Heb je een elektrische auto, maar geen eigen parkeerplaats? Dan kun je een openbare laadpaal voor in jouw straat aanvragen.

 • Subsidies voor ondernemers

  Wij hebben in onze gemeente een aantal subsidies voor ondernemers om hun onderneming te stimuleren.

 • Bodem en grond

  Op deze pagina vind je meer informatie over bouwgrond, grondbeleid, grondprijzen en bodemvervuiling.

 • Langer zelfstandig wonen

  Moet jij jouw woning aanpassen zodat je (langer) zelfstandig in jouw eigen huis kunt wonen? Heb je bijvoorbeeld een traplift of een aangepaste badkamer nodig? Wij zoeken samen met jou naar een oplossing. In sommige gevallen krijg je een financiĆ«le bijdrage voor de kosten.

 • Medisch afval

  Heb je extra afval door een medische aandoening? Bijvoorbeeld door wondverzorging of dialyse? Dan kun je gebruikmaken van de nieuwe regeling voor medisch afval. Deze regeling houdt in dat je een extra container van 240 liter ontvangt. De container wordt een keer in de twee weken geleegd.

 • Gemeenteraad

  Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De gemeenteraad van Boxtel telt 23 leden. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente.