Zoekresultaat 11 - 20 van 77 resultaten

  • Participatie bij bouwplannen en initiatieven

    Stel u wilt een nieuwe woning bouwen of een boom kappen. Dan heeft dat gevolgen voor uw directe omgeving. In zo’n geval heeft u niet alleen te maken met uw gemeente, maar ook met uw buren en andere betrokken personen. Het betrekken van alle mensen die te maken krijgen met uw plan noemen we participatie.

  • Regel uw trouwdag

    De dag waarop u elkaar het jawoord geeft, is de mooiste dag van uw leven. Of u nu trouwt of uw partnerschap laat registreren. In Duiven kunt u de dag vieren op diverse locaties in de gemeente en op elke dag van de week. En met de trouwambtenaar die u wilt.

  • Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

    Sinds 1 januari 2024 geldt de Wet Kwaliteitsborging voor nieuwbouw in gevolgklasse 1. Dat gaat onder meer over grondgebonden woningen, bedrijfsgebouwen met maximaal twee bouwlagen en vakantiehuisjes. Voor het bouwtechnische deel van deze bouwwerken verleent de gemeente geen vergunning meer. De gemeente kijkt alleen nog of de nieuwbouw past in het omgevingsplan. Ook houdt de gemeente geen toezicht meer op de technische bouw van nieuwbouwprojecten. Voor verbouw gaat de Wet Kwaliteitsborging waarschijnlijk pas op 1 januari 2025 gelden.

  • Stimuleringsbeleid

    Het Stimuleringsbeleid heeft de gemeente Duiven opgezet om haar mooie verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties actief te ondersteunen. Al deze organisaties hebben als doel om de samenleving in Duiven mooier, sterker en socialer te maken. Als gemeente Duiven ondersteunen wij dit.

  • Groenonderhoud

    Onderhoud van de openbare ruimte is een taak van de gemeente. Het openbaar groen in de gemeente bestaat onder andere uit vaste planten, hagen, struiken en bosplantsoen. Op deze pagina leest u hoe de gemeente openbaar groen onderhoud.

  • Bloesemgaarde

    Ontwikkelaar Lithos en de gemeente Duiven werken de plannen voor woningbouw op de Bloesemgaarde verder uit. Dit gebeurt in overleg met de Dorpsraad Groessen en klankbordgroep. 

  • Subsidies energiebesparende maatregelen

    Bent u van plan om uw huis te verduurzamen, bijvoorbeeld door middel van isolatie of zonnepanelen? Dan zijn er momenteel verschillende landelijke mogelijkheden om een lening of subsidie aan te vragen. Zo heeft bijvoorbeeld een lening bij het Nationaal Warmtefonds een zeer voordelige rente. Uiteraard is de beste optie voor u afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

  • Ramp of incident

    Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en X (voorheen Twitter).

  • Milieuoverlast door bedrijven

    Door bedrijven in uw omgeving kunt u overlast ervaren. Denk hierbij aan geluidsoverlast, lichtoverlast, stankklachten en dergelijke. Als u dergelijke overlast ervaart, meldt u het bij de provincie:

  • GelrePas

    Met de GelrePas ontvangt u een pastegoed waarmee u tegen flinke kortingen of gratis kunt meedoen aan allerlei activiteiten en evenementen. Vraag bij de vereniging of activiteit van uw keuze of u korting krijgt met de GelrePas.