Zoekresultaat 11 - 20 van 574 resultaten

 • Sociale activering

  Met sociale activering zet u uw eerste stappen richting werk. Samen met een werkbegeleider kunt u werken aan uw eigen (ontwikkel)doelen.

 • Toegankelijkheidsverklaring

  De gemeente Groningen wil dat iedereen alle informatie en diensten op deze website gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Daarom werkt de gemeente constant aan het verbeteren van de toegankelijkheid van gemeente.groningen.nl.

 • Informatie Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

  Kinderopvang is leuk en leerzaam voor kinderen. Ze leren samen spelen, worden uitgedaagd en spelenderwijs voorbereid op de basisschool. De kosten van kinderopvang en eventuele tegemoetkomingen verschillen per opvangorganisatie en zijn afhankelijk van uw inkomen.

 • Openbaar subsidieregister

  In het openbare subsidieregister van de gemeente Groningen staat aan welke instellingen de gemeente subsidie verstrekt en op welke deelprogramma’s de subsidies betrekking hebben. Het gaat om subsidieverstrekkingen voor het lopende kalenderjaar. We nemen alleen die subsidies op waarvoor beschikkingen aan de betreffende instellingen zijn afgegeven. Het register is een momentopname. In de loop van het kalenderjaar worden er voortdurend aanvragen ingediend. Daarom actualiseren we de gegevens elke maand.

 • Parkeerplaats voor gehandicapten

  Als u al een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder hebt, kunt u ook de aanleg van een eigen gehandicaptenparkeerplaats (GPP) op de openbare weg aanvragen. Daar kunt u dan uw auto parkeren. Anderen mogen daar niet parkeren. Het kan gaan om een eigen parkeerplaats bij uw woning of bij uw werk. Is het bij uw werk, dan moet uw werkgever de aanvraag doen, met een verklaring dat u bij het bedrijf in dienst bent.

 • Ontheffing venstertijdengebied of autovrijgebied

  Zonder ontheffing mogen bedrijfs- en vrachtauto's alleen tussen 05:00 en 12:00 uur het venstertijdengebied inrijden. Andere voertuigen hebben altijd een ontheffing nodig voor het autovrije gebied. U mag alleen laden en lossen of een dienst verlenen.

 • Stap 3: Opstellen participatieplan

  In de intakefase heb je de participatie in jouw opdracht globaal verkend. In deze fase werk je het verder uit en maak je een participatieplan samen met anderen, je team, adviseurs, participanten.

 • Bedrijvenverenigingen en ondernemersnetwerken

  Wilt u als ondernemer contact leggen met andere ondernemers in de gemeente Groningen en de rest van Noord-Nederland? Er is een flink aantal actieve verenigingen en netwerken voor ondernemers.

 • Basisbaan deelnemers

  Kunt u moeilijk aan werk komen, maar wilt u wel waardevol werk doen voor uw buurt? Dan is de basisbaan misschien iets voor u.

 • Overlast en zorg melden

  U hebt (regelmatig) overlast van één of meer personen. En het is u niet gelukt om dit zelf op te lossen. Of u maakt zich zorgen over iemand in uw buurt.