Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

 • Overlijdensaangifte

  Aangifte van overlijden doet u binnen zes dagen in de gemeente van overlijden. Meestal geeft de uitvaartondernemer bij de gemeente aan dat iemand overleden is.

 • Tijdelijke verhuur van leegstaande woning

  Staat uw huis langer dan verwacht te koop? En staat het leeg? Dan kunt u het ook tijdelijk verhuren. U kunt hiervoor een vergunning aanvragen op grond van de Leegstandwet.

 • Leerlingenvervoer

  Voor het aanvragen van leerlingenvervoer kunt u terecht bij het Loket Leerlingenvervoer van het Samenwerkingsverband Oosterschelderegio (SWVO) in Goes. Dit loket zorgt voor de administratieve uitvoering van het leerlingenvervoer van de gemeenten Reimerswaal, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland en Tholen.

 • Huwelijk/geregistreerd partnerschap

  Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de gemeente Reimerswaal? Via onderstaande knop kunt u alvast zien (u hoeft niet in te loggen met DigiD), welke data en tijdstippen beschikbaar zijn. Ook kunt u kijken wie onze trouwambtenaren zijn.

 • Naamgebruik

  Bent u getrouwd of getrouwd geweest, heeft u een geregistreerd partnerschap of heeft u dat gehad, dan kunt u er voor kiezen de achternaam van uw partner (niet meer) te gebruiken. Dit heet naamgebruik. De gemeente geeft het gekozen naamgebruik door aan andere overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst en pensioenfondsen. Op officiƫle documenten als een paspoort en rijbewijs staat altijd uw eigen achternaam, ook al heeft u een ander naamgebruik gekozen.

 • Paspoort aanvragen kind (t/m 17 jaar)

  Iedereen vanaf 14 jaar moet in Nederland een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Deze moet je laten zien wanneer hier om wordt gevraagd. Dit heet de identificatieplicht.

 • Omgevingsplan inzien

  In een omgevingsplan staan regels over het gebruik van grond en over de bouwmogelijkheden. Bijvoorbeeld of een gebied een bedrijvenfunctie of een woonfunctie heeft. Wilt u weten wat de bestemming van een bepaald stuk grond is? Dit kan op Regels op de Kaart via de link hieronder.

 • Verhuizing doorgeven

  Gaat u verhuizen binnen Reimerswaal? Of komt u binnenkort in Reimerswaal wonen? Geef uw verhuizing dan door aan de gemeente.

 • Naamskeuze na geboorte

  Als uw eerste kind geboren is tussen 1 januari 2016 en 31 december 2023 dan kunt u in heel 2024 nog kiezen voor een dubbele achternaam. Deze achternaam geldt dan ook voor de volgende kinderen van dezelfde ouders. Beide ouders moeten naar het gemeentehuis komen om de achternaam te laten wijzigen.

 • Inreimerswaal, activiteiten en evenementen

  Op inreimerswaal.nl vindt u allerlei informatie op het gebied van sport & bewegen, cultuur, muziek, vrijwilligerswerk & mantelzorg. Ook kunt u gemakkelijk zien welke (openbare) voorzieningen elk dorp rijk is. Neem ook vooral een kijkje op de activiteitenkalender!