Zoekresultaat 11 - 20 van 36 resultaten

  • Paspoort

    U vraagt een paspoort persoonlijk aan in het stadskantoor. Voor kinderen geldt dit ook. Kinderen moeten aanwezig zijn bij de aanvraag. Maak hiervoor een afspraak. Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort maakt u een afspraak via 14 0475.

  • Gemeente aansprakelijk stellen

    Als u schade heeft geleden door onrechtmatig handelen van de gemeente of juist door nalaten van de gemeente, kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

  • Tegemoetkoming chronisch zieken

    Bent u chronisch ziek of beperkt en maakt u meerkosten door deze ziekte of beperking? Dan kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming chronisch zieken. Een aanvraag kunt u online indienen via DigiD vanaf 1 april 2024.

  • Afvalcontainer of afvalemmer repareren, vervangen of omruilen

    Is uw container of afvalemmer kapot of verdwenen dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 0475.

  • Hulp bij zelf duurzame energie opwekken

    Bent u woningeigenaar in de gemeente Roermond en wilt u graag gebruik maken van zonne-energie? Dan kunt u via de gemeente Roermond nu opnieuw zonnepanelen aanschaffen.

  • Klacht over de gemeente

    Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Dan willen wij dat graag weten! Uw klacht kan gaan over de wijze waarop de gemeente haar taken uitvoert of hoe u bent behandeld door een medewerker of een bestuurder.

  • Erkennen van een kind

    Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft het kind automatisch twee ouders. Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap, dan bestaat de mogelijkheid om het (ongeboren) kind te erkennen waarmee wettelijk ouderschap wordt vastgelegd. De erkenning kan worden gedaan zowel vóór als na de geboorte van het kind, waarbij toestemming van de moeder noodzakelijk is. Indien beide ouders de Nederlandse nationaliteit hebben, kunt u online een afspraak maken voor de erkenning ongeboren vrucht.

  • Andere achternaam gebruiken

    Iedereen in Nederland heeft een achternaam. Uw achternaam is vastgelegd in de burgerlijke stand en staat ook in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Deze naam wordt ook wel uw geslachtsnaam of geboortenaam genoemd. Bij vrouwen heet deze naam ook wel de meisjesnaam. Deze naam verandert niet als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat.

  • Identiteitskaart

    U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan in het stadskantoor. Voor kinderen geldt dit ook. Kinderen moeten aanwezig zijn bij de aanvraag. Maak hiervoor een afspraak.

  • Omgevingsvergunning

    Gaat u bouwen of verbouwen, een boom kappen of een inrit maken. Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Dit kunt u controleren in de vergunningcheck. Vervolgens kunt u een omgevingsvergunning aanvragen via het nieuwe omgevingsloket (Digitaal Stelsel Omgevingswet, DSO).