Zoekresultaat 21 - 30 van 36 resultaten

  • Afvalstoffenheffing

    Ieder huishouden dat aan de ophaalroute ligt, ontvangt een aanslag afvalstoffenheffing. Ook als u nooit afval aanbiedt, bent u verplicht om afvalstoffenheffing te betalen. Met de afvalstoffenheffing dekken wij de kosten die wij maken om huishoudelijk afval in te zamelen en te verwerken.

  • Onroerendezaakbelasting (OZB)

    De onroerendezaakbelasting is een belasting die wordt berekend over de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. Bent u eigenaar van een woning dan ontvangt u een aanslag. Bij bedrijfspanden ontvangt zowel de eigenaar als de gebruiker een aanslag.

  • Parkeerschijfzones en vergunningsgebieden

    Als u wilt parkeren in een blauwe zone, bent u verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. In een blauwe zone mag u dus een beperkte tijd parkeren. Daarnaast zijn er vergunningsgebieden. Daar mag u alleen parkeren met een geldige parkeervergunning.

  • Bewijs van garantstelling of logiesverstrekking

    Een garantstelling of logiesverstrekking is een verklaring waarin staat dat u iemand uit het buitenland uitnodigt om naar Nederland te komen. Deze verklaring is soms nodig bij een visumaanvraag. Een garantstelling of logiesverstrekking helpt om een visum te krijgen. U staat dan namelijk financieel garant voor deze persoon. U stuurt de ingevulde garantstelling of logiesverstrekking naar de betreffende persoon. Ga wel eerst naar het Stadskantoor om uw handtekening te legaliseren. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak.

  • Aanvraag vooroverleg omgevingsvergunning

    Heeft u een bouwplan dat in strijd is met het bestemmingsplan? Wilt u zeker weten of uw plan wel haalbaar is? Of dat u alle stukken compleet hebt om een omgevingsvergunning aan te vragen? Dan kunt u uw bouwplan eerst laten toetsen voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt. Dit heet 'vooroverleg. Aan een vooroverleg zijn kosten verbonden. Tot 1 januari 2024 kunt u het formulier 'aanvraag vooroverleg' opvragen bij de sectie Bouwen & Milieu. Vanaf 1 januari 2024 kunt u via het Digitaal Stelsel Omgevingswet een aanvraag vooroverleg/omgevingsoverleg digitaal indienen. U kunt er ook voor kiezen het formulier uit te printen en met de benodigde stukken naar ons op te sturen of te mailen. Let op: voor het niet digitaal indienen via het DSO zijn extra leges verschuldigd.

  • Standplaats aanvragen

    Wilt u in de gemeente met een kraam of wagen goederen of etenswaren verkopen? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

  • Bedrijfspand/bedrijventerrein huren of kopen

    Op de bedrijventerreinen is momenteel geen industriegrond beschikbaar via de gemeente. Wilt u meer informatie? Bel ons dan op onderstaand telefoonnummer

  • Subsidie van aanvraag tot verantwoording

    Hoe vraagt u subsidie aan en hoe gaat het verder met uw aanvraag?

  • Gemeentehaven

    Gemeentehaven Volendam en haven Edam.

  • Nederlander worden door naturalisatie

    Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Een van de manieren is door naturalisatie. Naturalisatie betekent het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. U kunt dit bij ons regelen. Bel eerst met de sectie Publiek om een afspraak te maken. U hoort dan ook welke documenten u moet meenemen.