Zoekresultaat 21 - 28 van 28 resultaten

  • Inrij-ontheffing zwaar verkeer

    Voor het oude centrum van Edam en Volendam gelden beperkingen voor groot en zwaar verkeer. U kunt hiervoor een inrij-ontheffing aanvragen. Leest u eerst de voorwaarden voor ontheffingverlening. Met onderstaande formulieren kunt u een ontheffing aanvragen.

  • Parkeerterreinen - en garages en verkeersprojecten

    Waar kunt u parkeren en welke actuele verkeersprojecten zijn er in onze gemeente.

  • Ontheffing geluidsvoorschriften horeca

    Hebt u een horecabedrijf en wilt u een optreden of feest met harde muziek organiseren? Dan kunt u een ontheffing aanvragen voor een vrijstelling voor twaalf dagen.

  • Meekoppelkansen

    Inbreng meekoppelkansen in het Ambitie Programma Ruimtelijke Kwaliteit Kustzone Hoorn - Amsterdam (APRK)

  • Griffie en Griffier

    De griffie ondersteunt de gemeenteraad procesmatig, inhoudelijk en secretarieel in zijn werk. In de bespreekrondes van het raadsplein bestaat de mogelijkheid van spreekrecht voor burgers. U kunt bij de griffie spreekrecht aanvragen voor het Raadsplein. Ook nadere informatie over het indienen van burgerinitiatieven is bij de griffie te verkrijgen.

  • Marktplaats aanvragen

    Wilt u een plaats op de markt innemen? Dan heeft u een marktvergunning nodig. Dit kan voor een dag- of weekmarkt zijn maar ook voor een tijdelijke markt zoals een kerstmarkt. Naast de (éénmalige) legeskosten moet u marktgeld en kraamhuur betalen. Een plaats vraagt u schriftelijk aan. Heeft u hierover vragen? Bel of mail ons dan.

  • De Raad: werkwijze, toelichting

    De gemeenteraad heeft de verantwoordelijkheid voor alle belangrijke beslissingen die de gemeente aangaan. De raad is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. De griffier ondersteunt de raad procesmatig, inhoudelijk en secretarieel in zijn werk. De raad besluit bijvoorbeeld over de hoogte van de belastingen, welke gebieden aangewezen worden voor woningbouw of bedrijvenvestiging, De gemeenteraad stelt ook verordeningen (gemeentelijke wetten) vast. Daarnaast stelt de gemeenteraad het budget vast, dat het dagelijks bestuur (het college van burgemeester en wethouders) mag gebruiken voor de uitvoering van haar diverse taken.

  • Overlijdensaangifte

    Als iemand overlijdt doet u hiervan aangifte in de gemeente waar deze persoon is overleden. De gemeente verwerkt het overlijden in de burgerlijke stand en de Basisregistratie Personen (BRP). Aangifte doen is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer dit. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. Uitvaartondernemers kunnen hier digitaal aangifte doen. Wilt u zelf aangifte doen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.