Zoekresultaat 21 - 30 van 74 resultaten

  • Reclamemateriaal verspreiden en ledenwervingsacties

    Om folders, flyers en samples op straat uit te delen, heeft u toestemming nodig van de gemeente. Ook voor ledenwervingsacties moet u toestemming vragen. De vergunning of ontheffing kan worden aangevraagd via een aanvraagformulier.

  • Demonstratie of betoging houden

    Iedereen mag een betoging of demonstratie organiseren. Het is wel verplicht om dit minstens 48 uur van tevoren bij de gemeente te melden. Het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee. Zo kunnen op tijd veiligheidsmaatregelen genomen worden.

  • Geluidswagen gebruiken

    Om met een geluidswagen muziek of reclamebooschappen af te spelen is verboden. Als u dit toch wil doen, moet u een ontheffing aanvragen.

  • Obstakel op de openbare weg plaatsen, toestemming

    Een bouwkeet of grote container kunnen heel handig zijn bij een verbouwing. Maar u mag niet zomaar een groot voorwerp langs de kant van de weg of op de stoep (laten) plaatsen. Anderen kunnen er immers last van hebben. U heeft daarom toestemming nodig van de gemeente om het obstakel te plaatsen.

  • Riool aansluiting en verstopt riool

    Heeft u last van een verstopt riool? Dan moet u zelf een loodgieter of ontstoppingsbedrijf bellen. Als vastgesteld wordt dat de verstopping buiten u erf zit, dan kunt u dit melden bij de gemeente. Wij zorgen dan voor ontstopping.

  • Reclameborden plaatsen voor evenement

    Een evenement mag u aankondigen met driehoeksborden. Dit zijn borden die om een lantaarnpaal geplaatst worden. U heeft een vergunning nodig om deze te mogen plaatsen

  • Vrije plakplaatsen

    De gemeente Maastricht heeft 14 vrije plakplaatsen verspreid over de stad bestemd voor niet-commerciële affiches of aankondigingen. Reclame plakken is verboden.

  • Progressief parkeertarief

    Vanaf 1 juli 2024 kunnen we geen maximale parkeerduur hanteren. Parkeren kan zolang als de parkeerder dat zelf wil. We willen echter dat het straatbeeld levendig en bereikbaar blijft. Dat auto’s niet urenlang op straat staan geparkeerd. voeren we een progressief parkeertarief in. Dit houdt in dat hoe langer je parkeert, hoe hoger het uurtarief wordt.

  • Overlast en verdacht gedrag melden

    Wij vinden het belangrijk dat u zich veilig voelt in uw buurt. Om overlast door bijvoorbeeld burenruzies, verslaafde of verwarde personen, intimidatie, drugshandel of ander verdacht gedrag aan te pakken, heeft de gemeente Maastricht een Actie Team Ondermijning. Dat bestaat uit specialisten op het gebied van openbare orde, bouw- en woningtoezicht, bevolkingsadministratie, brandveiligheid en politie. Deze specialisten werken nauw samen met woningcorporaties, de sociale recherche, het Veiligheidshuis en de GGD Zuid-Limburg.

  • Straatartiest, toestemming

    Wilt u muziek maken of zingen op straat, dan heeft u toestemming van de gemeente nodig. De voorwaarden zijn verschillend per optreden.